SPV’81 – Floreant 1-4

0
101

Wederom was het verschil tussen de ploegen uit Polsbroek en Boskoop te groot om van een evenwichtige wedstrijd te spreken. De wedstrijd eindigde na negentig minuten in een ruime overwinning voor de bezoekers. Met een verschil van drie doelpunten in zowel de uit- als thuiswedstrijd kan je snel de conclusie trekken dat Floreant voor de SPV-formatie een maatje te groot is. Door vanaf de aftrap het initiatief te nemen en niet meer uit handen te geven was het voor Floreant een wedstrijd waarin de vraag waarom het slechts vier keer scoorde overblijft. Zoveel kansen om te scoren en eigenlijk niets of heel weinig weggegeven. Toen na 9 minuten de eerste en na 20 minuten voetbal het tweede doelpunt viel was het voor de thuisploeg duidelijk dat het alles in het werk moest stellen om de schade te beperken. Het lukte zowaar om tot de thee een beperkte achterstand (0-2) te consolideren, wat in het bijzonder te danken was aan de SPV inval-keeper Manfred Sleeuwenhoek. Toen na de rust Sander Koolwijk middels een frommelgoal de stand op 1-2 zette, leek een verrassing niet uitgesloten. De uitzicht op een ommekeer in de wedstrijd verdween toen na vijfenzestig minuten een uitgespeelde kans wel werd verzilverd, 1-3. Een vervelende terugspeelbal bracht tien minuten voor het fluitsignaal de eindstand op 1-4 na een wedstrijd waarbij voor zowel SPV’81 als Floreant diverse leermomenten zich aandienden.