Sportcentrum Dordrecht: de zaal -en veldsportspecialist

0
125

Sportcentrum Dordrecht is exact veertig jaar toonaangevend op het gebied van sportoutfits en teamwear. Niet alleen in Dordrecht, maar ook in andere delen van Zuid Holland. Met de start van veel competities in de maand september beleefde de jubilerende sportzaak een extreem drukke periode, die ook de populariteit weerspiegelt.

DORDRECHT – Nieuwe sportschoenen, bedrukte shirts voor verschillende teams, kousen, scheenbeschermers, de meest recente tenues van Europese topclubs: het begin van het nieuwe competitiesportseizoen 2019-2020 zorgde de afgelopen weken voor een drukte van belang in de winkel van Sportcentrum Dordrecht, dé spelbepaler in de regio als het gaat om sportoutfits.

,,We zien onszelf als coach, trainer en zaakwaarnemer van onze klanten. We luisteren graag naar hun wensen, willen maatwerk leveren’’, vertelt Christine Schakenbos, die bij Sportcentrum Dordrecht de marketing en communicatie voor haar rekening neemt. En dat al vier decennia lang! In 1979 begon huidig eigenaar Cees Jorissen, die zelf nog een voetbalverleden heeft bij FC Dordrecht, bij de toenmalige eigenaar van de sportspeciaalzaak, Harry van Gorsel. In oktober 1982 nam Jorissen de winkel van Harry van Gorsel over. Cees Jorissen: ,,In het begin van de tachtiger jaren, was het crisis in Nederland. Dat vertaalde zich ook naar de winkel. Ik was van mening, dat we naar een ander pand moesten. Van Harry van Gorsel leerde ik, dat het pand aan de Albertine Agnesstraat, waar we nu nog steeds gehuisvest zijn, de ideale plek was én is voor een sportspeciaalzaak. Je kan, gratis, voor de deur parkeren. Daarnaast zijn we makkelijk bereikbaar.”

SERVICE
Store-manager Danny Kraaijeveld is al lange tijd bij Sportcentrum Dordrecht betrokken: ,,Als je al zo lang een sportspeciaalzaak bent, zoals wij zijn, dan ken je de klant. Families zijn opgegroeid met Sportcentrum Dordrecht. Wij hebben klanten in de zaak, die hier 40 jaar geleden kwamen en die hier nu met hun kleinkinderen komen. Wij hebben een band met onze klanten. We kennen hun verhaal, hun wens. We nemen ook de tijd voor onze klant. De hoofdletter S van Service, hebben wij hoog in het vaandel staan. Service gaat bij ons verder dan de deur voor je open houden of je een kop koffi e aanbieden. Wij kennen onze klant en kennen de clubs waar ze voetballen of korfballen. Hierdoor weten wij precies welke schoen je nodig hebt of in welke teamwear je speelt.” Maar naast de ‘fysieke’ winkel, heeft de verkoop van sportkleding en –schoenen via internet ook een enorme vlucht genomen in de loop der tijd. Christine Schakenbos: ,,Onze webshop is onze tweede winkel geworden. Mensen weten nog steeds heel goed de weg naar onze vestiging te vinden en doen dat ook het liefst, maar de verkoop van shirts, schoenen en pakken via de webshop is ook belangrijk. Op ons Instagram-account vindt de consument altijd onze laatste collectie.’’

TEAMWEAR
Daarnaast is ook het bedrukken van shirts ‘core-business’ geworden, zeker in de periode rond de competitiestart(s). Angelo van Wanrooij, verkoop- en bedrukkingsspecialist: ,,In de winter sta ik op de winkelvloer en in de zomermaanden stuur ik een team van drukkers aan. Wij bedrukken de teamwear van heel veel clubs in de regio Zuid Holland zelf. Hierdoor zijn de lijnen kort, kunnen we makkelijk schakelen en altijd maatwerk leveren.’’ SCD is daarmee ook een belangrijke spelbepaler op sportoutfi t gebied. SCD bedient ongeveer twintig clubs in de regio Zuid Holland. Hierbij gaat het om voetbal- en korfbalclubs. ,,Eigenlijk draaien we 24 uur per dag, zeven dagen in de week’’, stipt Christine Schakenbos aan.

En nu het seizoen is losgebarsten, beginnen ook in internationaal verband de grote clubtoernooien – Champions League en Europa League – weer. In de winkel zijn de nieuwste trends en outfi ts op sportgebied te zien. Christine Schakenbos: ,,In deze periode komen de Champions League-pakken binnen. Deze pakken zijn exclusiever dan de ‘gewone’ wedstrijdtrainingspakken van de Europese topclubs en daardoor zeer gewild.’’

Cees Jorissen besluit: ,,In oktober bestaan we 40 jaar. Dat is een mijlpaal. Dit was echter nooit gelukt zonder de medewerkers die in de loop der jaren bij Sportcentrum Dordrecht hebben gewerkt. Zij hebben bijgedragen aan het opbouwen en het succes van ons bedrijf.” Van stilte na de start van de competities is dus bepaald geen sprake: Sportcentrum Dordrecht bruist, al veertig jaar lang.