Spits Janisse wilt dit seizoen veel doelpunten maken

0
93

In het seizoen 2018/2019 kwam De Noormannen uit het niets met een opvallende transfer. Doelpuntenmachine Marlo Janisse kwam over van zaterdag derde klasser RCS. Volgens velen een grote verrassing, zeker omdat RCS op papier een beter elftal heeft. Ook dit seizoen wil de spits doelpunten maken voor de ploeg uit Westkapelle. “Ik wil belangrijk zijn voor het team door veel goals te maken.”

De inmiddels dertigjarige Janisse speelde voor zijn tijd bij De Noormannen voor RCS en stond daar te boek als een makkelijk scorende aanvaller. “Met spelers als Mervin Niemantsverdriet, Thomas de Rijke had ik vleugelaanvallers naast mij die zo goed waren. Daarnaast hadden we bij RCS ook nog is middenvelders als Nicky van Merrienboer en Mourad Azzanagui. Dan moet je er als spits ook een stuk of dertig maken, anders heb je het gewoon niet goed gedaan. Ondanks de vele goals zijn we twee keer net niet gepromoveerd en dat deed wel pijn.”

Vorig seizoen begon De Noormannen als promovendus in de derde klasse en is nooit in de problemen gekomen. “Het eerste seizoen is mij positief bevallen. Het was geen makkelijk seizoen, maar uiteindelijk heb ik dankzij onder meer veel assists van Erwin Pouwelse genoeg doelpunten mogen maken en zijn we nooit in de gevarenzone terecht gekomen. Onze doelstelling was handhaving en wat dat betreft hebben we een prima seizoen gedraaid. Ik denk dat onze trainer Lennard Kerkhove hier een belangrijk aandeel in heeft gehad. Hij heeft het team gedurende het seizoen goed voorbereid en hebben altijd op de belangrijke momenten onze punten gepakt.”

In het begin moest Janisse vooral wennen aan het niveau, maar zag hij wel meteen wat clubgevoel inhoudt. “Bij RCS was het voetballen en gingen de meesten meteen naar huis. Bij De Noormannen blijft iedereen hangen, of je nou speler van het eerste of van een lager spelend team bent. Als ik puur naar voetbal kijk, zie ik ook grote verschillen. Bij RCS is iedereen technisch vaardig en krijg je dat al vanaf de jeugd mee. Bij De Noormannen beschikt niet iedereen over een even goede techniek, maar wordt dat wel deels gecompenseerd met keihard werken.”

Janisse is inmiddels dertig jaar, maar heeft nog altijd gezonde ambities. “Als voetballer moet je altijd voor het hoogst haalbare gaan. Mocht er ooit nog een club komen, waarbij ik echt kan laten zien waar mijn grens ligt, wil ik nog wel de stap maken. Momenteel zit ik prima op mijn plek bij De Noormannen. Onder leiding van Lennard Kerkhove wordt er een goed fundament neergezet, waar we de komende seizoenen verder mee kunnen. “

Wil je meer informatie over de club De Noormannen? Klik hier.
Lees hier ook ‘James Beye is de nieuwe motor van De Noormannen.’