Spirit zonder problemen langs Wieldrecht

Spirit heeft zijn 2e en laatste oefenwedstrijd van de winterstop met 4-2 gewonnen. Met name de eerste helft liet de ploeg van Richard van Cappellen een goede pot zien. De Dordtenaren, die ook in een 2e klasse competitie uitkomt (Zuid) kwamen er toen nauwelijks aan te pas.

Voorin was er plaats gemaakt voor Ruben Slooff en Timme van Hof. Beide spelers kwamen om verschillende redenen in de 1e competitie helft weinig voor de hoofdmacht van Spirit uit. Ook Laurens Visser nam weer plaats in de basis. De van een blessure en operatie terugkerende spits lijkt op tijd klaar te zijn voor het vervolg van de competitie.

Spirit begon fris aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. Timme van Hof kwam over de rechterkant op en gaf een perfecte voorzet die door Ruben Slooff hard werd ingeschoten (1-0). Paar minuten later kon de aanvaller de score al verdubbelen. Hij bekroonde een mooie aanval niet met een doelpunt. Tim van der Zee verdubbelde wel de voorsprong van Spirit. Hij onderschepte zelf de bal, trok het strafschopgebied in en rondde zijn eigen aktie mooi af: 2-0. Nog voor rust wordt het zelfs 3-0. De strijd op het middenveld wordt gewonnen door Spirit, waar Stefan Bitter (sterk, zakelijk) en Cris de Jong (fanatiek, hardwerkend) de touwtjes stevig in handen hadden. De aanval werd meteen opgezet richting Ruben Slooff die wel raad wist met de bal en zijn 2e doelpunt van de dag maakte.

Terwijl de Spirit verdediging nauwelijks in verlegenheid werd gebracht, konden de Ouderkerkse aanvallend ingestelde spelers naar harte lust het vizier op het Wieldrechtse doel richten. Laurens Visser was nog dicht bij de 4-0, maar hij zag zijn kopbal op de lat belanden.

In de 2e helft werd het team grotendeels omgegooid. De solide verdediging werd op 3 plaatsen gewijzigd. Alleen Kevin Kriek bleef staan en zag Stefan Bitter voor Tim de Vaal een linie zakken. Op de back kwam Anton de Koning voor Robbin Brouwer, die in de 1e helft een aantal keren hard werd aangepakt, en zakte Timme van Hof naar achteren om de plaats van Sander Kalkman over te nemen. Jan Smits nam plaats op het middenveld. Tjerk de Kogel, Raoul Haliwela en Ingmar Burema vervingen de gehele aanvalslinie.

Wieldrecht kwam wat sterker uit de kleedkamer en probeerde nog wat van de wedstrijd te maken. Maar de bezoekers moesten toch inzien dat Tim van der Zee met zijn 2e treffer de 4-0 op het scorebord zette. Na die treffer was het Wieldrecht dat het meeste initiatief nam en beloonde zichzelf daarmee. Het profiteerde van de vele wissels achterin en kon terugkomen tot 4-2. Bij de eerste treffer werd een overduidelijk duw niet bestraft. Tot die tijd kon Spirit aanvallend niets inbrengen. Na de tegentreffers herpakte Spirit zich enigszins. Eerst appelleerde Spirit voor een strafschop (Ingmar Burema werd opzichtig in de rug gelopen) en Tjerk de Kogel zag zijn inzet door de keeper gestopt. De grootste kans was voor Cris de Jong. Hij kreeg de bal in zijn voeten geschoten, zag een leeg doel en mikte op de verste hoek voor de inkomende doelman, maar de bal stuiterde net aan de verkeerde kant van de paal.

Als in de slotminuut de opkomende Kevin Kriek en Ingmar Burema er samen niet uitkomen wie het beslissende schot gaat geven, blijft de 4-2 op het scorebord staan.

Meer informatie over V.V. Spirit? Klik hier.
Lees hier een ander artikel over V.V. Spirit? Klik hier.

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.