Een punt en grotere zorgen voor FC ‘s-Gravenzande

0
109

Op de valreep sleepte FC ‘s-Gravenzande nog een punt binnen tegen Achilles Veen. Na doorkoppen van Scott de Graaf schoof Patrick Triep in de 89e minuut de 1-1 binnen. Veel schoten de ‘s-Gravenzanders er niet mee op. Sterker nog, de positie op de ranglijst werd er, door de overwinningen van RIjsoord en Spijkenisse, alleen nog maar benarder op. Promotie-/degradatiewedstrijden lijken het hoogst haalbare voor de mannen van vertrekkend trainer Richard Elzinga.

De verwachtingen bij de hervatting van de competitie na de winterstop waren niet hooggespannen. Van de zes ontmoetingen tegen de Veners werden er maar liefst vier verloren en dat betrof ook nog eens de vier meest recente krachtmetingen. Daarnaast begonnen de gasten met een beduidend florissantere positie op de ranglijst aan deze laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft (namelijk wedstrijd 15) dan de thuisploeg.

De eerste helft liet een gelijk opgaand spelbeeld zien waarin de thuisploeg zelfs vaker veelbelovend richting vijandelijke doel trok dan de gasten. Het grote verschil was dat Achilles echte kansen mocht noteren, terwijl het bij FC ‘s-Gravenzande bij mogelijkheden bleef. Die mogelijkheden werden eigenlijk nooit in daadwerkelijke scoringskansen omgezet, laat staan in doelpunten. Schoten van afstand misten ruimschoots het doel, voorzetten waren steeds net niet op maat en als iemand de bal al (vaak toevallig) kansrijk voor de voeten kreeg, bleken de rood-blauwe aanvallers niet in staat om snel genoeg te handelen om de situatie in een treffer om te zetten.

Had Achilles Veen dan zoveel kansen? Nee, met name hun afstandsschoten waren ook niet succesvol, doordat ze de juiste richting misten, in de ‘s-Gravenzandse verdediging smoorden of door keeper Jouvenaar onschadelijk gemaakt konden worden. Maar in de 25e minuut was het dan toch raak. Na slecht uitverdedigen van ‘s-Gravenzandse kant kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Sen Aerts die in geheel vrijstaande positie eenvoudig de score wist te openen: 0-1.

In de tweede helft is Achilles nog maar een keer echt gevaarlijk geweest., maar de inzet van Teun Sebregts in de 59e ging net aan de voor FC ‘s-Gravenzande juiste kant langs de paal.  De thuisclub ging door met waar het in de eerste helft druk mee was: mogelijkheden, maar geen echte kansen, en dus ook geen doelpunten.

Toen het laatste kwartier aanbrak zette Achilles nog een keer aan. Een reeks corners was het gevolg, maar uit geen van de hoekschoppen wisten de gasten hun voorsprong verder uit te breiden. Daarmee hielden ze de hoop op beter bij de thuisclub levend en zowaar, die werd nog vervuld ook. In de 89e minuut kopte invaller Scott de Graaf een verre bal keurig voor de voeten van Patrick Triep, die beheerst de 1-1 binnen schoof en daarmee de titel “man of the match” verdiende.