Spirit wint ook ‘finale’ tegen cvv Zwervers (2-1)

0
142

Spirit speelde zaterdag op het eindtoernooi van de Hollandsche IJssel Cup tegen het eerste team van cvv Zwervers. Na de overwinning van afgelopen dinsdag op DCV speelden de Ouderkerkers nu tegen de winnaar van de andere wedstrijd, nl. SVS-Zwervers. De zondags-eersteklasser speelde met 3-3 gelijk en won via de strafschoppenserie.

Spirit startte met Bastiaan Haasnoot weer op doel. Buiten het feit om dat hij kampte met een blessure, wilden de trainers ook Max van Herk (tegen DCV) en Siggy Schutte (CWO) aan het werk zien. Het was nu dus de beurt aan Haasnoot. Verder werd er weer gespeeld in 3 opstellingen waardoor iedere speler 2x een half uur speelde. Net als de 2 voorgaande wedstrijden was er na de wisselingen weinig niveau verschil waar te nemen.

Spirit nam vanaf het begin het initiatief. In het eerste kwartier kreeg het kansen via Kalkman, Bitter en Van der Zee. Hun schoten ging net over het doel van de Capellenaren.
De ploeg van de organiserende vereniging liet zich pas zien na ruim een half uur voetballen. Vlak voor rust was het uiteindelijk toch Spirit dat de score opende. Laurens Visser behield het overzicht en scoorde de 0-1.

Na rust zette de thuisploeg aan. Zwervers creëerde een aantal goede kansen op de gelijkmaker, waarbij Bastiaan Haasnoot goed moest reageren. Spirit had het even moeilijk, maar na een uur spelen verdubbelde Micky Veldhoen de voorsprong door een voorzet van Ingmar Burema simpel in te tikken (0-2).

Lang kon Spirit niet genieten van de riante voorsprong. Nog geen 5 minuten later kwam Zwervers weer terug in de wedstrijd (1-2). Een spannend slot lag in het verschiet. Spirit kreeg nog enkele kansjes, maar won uiteindelijk verdiend de wedstrijd.

Mede door deze overwinning won Spirit de Hollandsche IJssel Cup. De Strafschoppen-Bokaal werd opgeëist door cvv Zwervers. Zij scoorden over het hele toernooi 4 penalty’s meer dan Spirit en DCV. Spirit gaat zich nu opmaken voor het bekertoernooi, waarin het zaterdag op bezoek gaat bij Lopik.