Spirit wint ook 3e bekerwedstrijd: 1-2

0
63

Spirit heeft zaterdag ook zijn derde wedstrijd van de bekerpoule gewonnen. Op bezoek bij cvv Zwervers werd met 1-2 gewonnen. De zondags eerste klasser kon het Spirit niet echt moeilijk maken. Het bood de Ouderkerkers wel tegenstand door af en toe gevaarlijk voor het doel te komen, maar doelman Haasnoot hoefde nauwelijks in aktie te komen.

cathay_internetbalk_v2

Met name in de 1e helft creëerde Spirit ook niet echte kansen. Het kwam wel na een half uur op voorsprong. Laurens Visser ging door tot de achterlijn en gaf de bal voor op Christian Schrader die beheerst inschoot.
In de 2e helft kwam Spirit al vroeg op een comfortabele 0-2 voorsprong. Christian Schrader werd in de rug gelopen en Tim van der Zee verdubbelde de score van 11 meter.

De ploeg van Richard van Cappellen vergat daarna de wedstrijd definitief te beslissen. Het kreeg diverse kansen een grotere voorsprong op het bord te zetten. Zo kwam Christian Schrader na een slecht genomen vrije trap van Zwervers opeens vrij voor de keeper maar kwam een centimeter te kort op de uitkomende doelman. De Capelse sluitpost voorkwam meerdere treffers en stond bij inzetten van Laurens Visser, Ingmar Burema, Ruben Slooff en Niels de Vries steeds op de goede plek. Ook de paal hielp de thuisploeg, die voorkwam een doelpunt van Tim van der Zee. Met bij vlagen mooi combinatie spel bleef Spirit gevaarlijk in het 16 meter gebied van Zwervers. Er waren ook momenten dat scheidsrechter Westhoff de bal nogmaals op de stip kon leggen. Bij overtredingen die zwaarder waren dan die op Schrader aan het begin van de 2e helft wees de arbiter de claims nu resoluut af.

De leidsman beschikte ook over een stukje humor. Bij een verdedigende aktie van Niels de Vries, waarbij hij de bal voor de voeten van zijn tegenstander weg schoot, kreeg Richard van Cappellen de bal hard in zijn gezicht. Het liep goed af voor de Ouderkerkse trainer, maar de scheidsrechter kwam nog wel even glimlachend vragen of hij de dader geel moest geven.

Ondanks het overwicht van Spirit werd het in de slotfase nog even spannend. Balverlies werd door Zwervers in de counter afgestraft: 1-2. Maar moeilijke laatste minuten werden het niet en Spirit kon met de volle buit van 9 punten uit 3 wedstrijden de bekerpoule afsluiten.

Zaterdag gaat de competitie van start. Spirit speelt in de openingsronde thuis tegen Alexandria’66.