Spirit wint met ruime cijfers van VVGZ: 4-1

0
463

Spirit speelde afgelopen zaterdag op eigen veld tegen het Zwijndrechtse VVGZ. De ploeg van Richard van Cappellen won met 4-1. Het wedstrijdbeeld was niet altijd zo overtuigend als dat de cijfers lijken te zeggen. ‘Maar de zege was zeker verdiend’, zei de trainer na afloop. Daar was geen woord van gelogen.

Spirit begon voortvarend en kreeg binnen een paar minuten via Ruben Slooff (redding keeper) en Ruben de Vries (kopbal over) de kans de score te openen.

Toch waren het de bezoekers die het initiatief probeerden over te nemen en kwamen via een penalty op 0-1. Een paar minuten later kon VVGZ bijna weer juichen, maar zag hun inzet door Robbin Brouwer uit het doel gewerkt. In die fase was Spirit even zoekende. De drang naar voren stagneerde en de voorste linie kreeg weinig aanvoer. De bezoekers creëerden echter ook verder niets en liet Spirit langzaam weer in hun spel komen. Het eerste gevaar kwam uit een standaard situatie. Een corner werd door Tim de Vaal ingekopt, maar de verdediger zag de bal van de doellijn gekeerd. Even later eenzelfde situatie, maar in tweede instantie kon Kevin Kriek in het drukke doelgebied de bal toch tegen de touwen werken: 1-1.

De Ouderkerkers waren weer de bovenliggende partij wat spelbeeld betreft. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de rust werd ingegaan met een voorsprong. Ruben de Vries kopte eerst nog een voorzet van Robbin Brouwer op de paal. Vlak voor tijd zette Ruben Slooff met een pracht schot de 2-1 op het scorebord.

De 2e helft begon slordig. Spirit wachtte enigszins af en verwachtte dat VVGZ het heft in handen wilde nemen. Echter kon de ploeg uit Zwijndrecht geen vuist maken en hoefde keeper Sean Luthart nauwelijks in actie te komen.

Na een uur spelen kroop Spirit wat meer uit zijn schulp. Een voorzet van Tjerk de Kogel kwam net niet bij Ruben de Vries en Tjerk de Kogel had de 3-1 op zijn schoen na goed voorwerk van invaller Christian Schrader. De aanvaller miste precisie en schoot ruim over.

Ook een overtal situatie werd niet goed uitgespeeld. Met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers werd slechts een corner behaald. VVGZ kon er alleen een gevaarlijk schot tegenover stellen en kon Spirit het zich permitteren deze kansen te laten liggen. In de slotfase nam Spirit toch definitief afstand. Cris de Jong, hersteld van zijn blessure maar moest toch op de bank beginnen, nam sportief revanche door de bevrijdende 3-1 te scoren. Hij deed dat op een fraaie manier. Met links schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising.
Ruben Slooff bepaalde daarna nog de eindstand op 4-1.

Met de overwinning steeg Spirit naar de tweede plaats. Sparta leidt nog steeds ongeslagen de ranglijst. De Rotterdammers wonnen met 1-2 bij Pelikaan. Neptunus-Schiebroek, over twee weken de tegenstander van Spirit, won op eigen veld met 2-0 van Strijen en staat nu met net zoveel punten als Spirit op de 3e plaats. Nieuwerkerk staat in verliespunten ook in dit rijtje. Op bezoek bij SVS boekte het een monsterzege (1-7) en heeft net als Spirit en Neptunus-Schiebroek nog maar 1 wedstrijd verloren. Onderin blijft FC Binnenmaas, dat niet in actie kwam, met 0 punten staan. SVS en Hillegersberg staan daarboven met 1 punt.

Volgende week is er geen competitie. Spirit komt wel in actie. Voor het bekertoernooi komt Oliveo naar Ouderkerk.

Klik op Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik opSpirit voor meer informatie over de club.

Verslag: Eric de Vendt