Spirit verliest thuis van Pelikaan na totale offday: 0-1

Spirit heeft zichzelf zaterdag geen goede dienst bewezen. Tegen het laag genoteerde Pelikaan liepen de Ouderkerkers tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan: 0-1.

Spirit zat vanaf het begin van de wedstrijd niet goed in de wedstrijd. Zoals het elke wedstrijd meteen voorop in de strijd gaat, was het dit keer Pelikaan dat het initiatief nam. De bezoekers waren alert en zette Spirit meteen onder druk. Dat resulteerde al na vijf minuten in de eerste grote kans. Met twee aanvallers konden ze alleen op Patrick Bom afgaan. De doelman, die door de afwezigheid van Sean Luthart zijn competitiedebuut maakte in Spirit 1, kwam goed uit en voorkwam daarmee een vroege achterstand.

Het was een waarschuwing van de ploeg uit Zwijndrecht aan het adres van Spirit dat het niet was gekomen om met lege handen naar huis te gaan. Spirit ondernam geen actie en Pelikaan kon verder gaan op zoek naar een voorsprong. Nadat een kopbal net over ging kwam het na een kwartier spelen toch op voorsprong. Of het een voorzet was of niet, maar de bal belandde over de Ouderkerkse doelman in het doel (0-1).

Helemaal onverdiend was de tussenstand niet. Zeker als een paar minuten later net zo goed 0-2 had kunnen staan toen Pelikaan de paal trof. Spirit kwam maar niet in zijn spel. Het had teveel tijd nodig ballen te controleren of juist voor te geven. Uiteindelijk gingen schoten (ver) over of werden makkelijk geblokt door de compacte verdediging van Pelikaan. Tussendoor moest Patrick Bom in de 1e helft nog twee keer in actie komen om Pelikaan van een grotere voorsprong af te houden.

In de 2e helft ging Spirit optimistischer spelen. Grote kansen kreeg het niet, maar het leverde wel een aantal gevaarlijke situaties op. Ruben Slooff schoot net over en even later belandde een hoge bal over de keeper op het dak van het doel. Voor de rest waren er voornamelijk scrimmages voor het Zwijndrechtse doel waarbij je het geluk moet hebben die bal in de touwen kan werken.

In de slotfase wisselde Richard van Cappellen extra aanvallend. Nicky Bentzon kwam erin voor verdediger Tim de Vaal. De scorende aanvaller van Spirit 2 maakte daarmee zijn debuut in Spirit 1, maar kon de hoofdmacht ook niet aan een doelpunt helpen.

Door de nederlaag zakte Spirit naar de vierde plaats. Spirit had goede zaken kunnen doen, want koploper Sparta ging op eigen veld met 1-5 onderuit tegen Heinenoord. In plaats van (mede) koploper te zijn moet het nu Heinenoord (2e) en Nieuwerkerk (3-0 winst op Alexandria’66) aan zich voorbij laten gaan. Naast Spirit staan nu Neptunus-Schiebroek (niet gespeeld) en VVGZ (4-0 winst op Slikkerveer) ook met 12 punten. Onderin blijft het moeilijk voor SVS. Ondanks het gelijke spel bij FC Binnenmaas (2-2) staan de Capellenaren nog steeds op de 13e en laatste plaats. Slikkerveer heeft 2 punten meer en staat 12e. FC Binnenmaas staat met 5 punten 11e. Hillegersberg (3-0 winst op Strijen), Pelikaan en Strijen proberen met 7 punten de gevarenzone uit te komen.

Door: Eric de Vendt

Klik op v.v. Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op v.v. Spirit voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Spakenburg naar kwartfinale KNVB Beker na winst op Katwijk

SV Spakenburg heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Tweede Divisionist versloeg competitiegenoot...

Stanley Husen naar vv Rhoon

Met ingang van volgend seizoen zal Stanley Husen (33) de kleuren verdedigen van vv Rhoon. De centrale verdediger van...

Trainerscarrousel Bollenstreek draait op volle toeren

De trainerscarrousel had geen zetje nodig om dit seizoen al vroeg te gaan draaien. Voor de tweededivisionisten is het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.