Spirit profiteert niet van gelijke spelen van Sparta en Nieuwerkerk

0
167
Doelman Patrick Bom van Spirit weet het doel schoon te houden

De competitie is al in een vergaand stadium. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Pelikaan keek Spirit tegen een achterstand op van vier punten op koploper Sparta en voelt het Nieuwerkerk in de nek hijgen op één punt. Voor een mogelijk kampioenschap hebben de Ouderkerkers het niet meer in eigen hand. De opdracht is duidelijk: zelf winnen en hopen dat de Rotterdammers misstappen gaan maken.

Die eerste misstap werd afgelopen zaterdag al gemaakt. Sparta bleef in en tegen Heinenoord steken op 1-1. Ook concurrent Nieuwerkerk speelde gelijk. Op bezoek bij Alexandria’66 werd het 3-3.

En Spirit? Spirit moest op bezoek bij Pelikaan, dat eigenlijk geen rol meer speelt om het kampioenschap en zich ook geen zorgen hoeft te maken om degradatie. Maar de stugge ploeg uit Zwijndrecht, dat in de eerste seizoenshelft verrassend met 0-1 won in Ouderkerk, hield Spirit weer van scoren af: 0-0. Het was het tweede 0-0 gelijke spel van dit seizoen en de 5competitie wedstrijd waarin Spirit niet wist te scoren.

Spirit profiteerde dus niet, waardoor het verschil nog steeds vier punten blijft. Grote winnaar van het weekend is VVGZ, dat als enige ploeg uit het ‘linker rijtje’ wist te winnen. Het won met 1-3 bij Slikkerveer. De andere ploeg uit Zwijndrecht staat nu vierde, met drie punten achterstand op Spirit.

Onderin was een belangrijke wedstrijd verzet naar volgende week. Rode lantaarndrager SVS ontvangt dan thuis FC Binnenmaas. De Capelse ploeg kan in één wedstrijd het seizoen weer een beetje kleur geven. FC Binnenmaas heeft drie punten meer en staat op de 10e plaats, wat recht heeft op nacompetitie tegen degradatie.

De competitie wordt na de Pasen weer hervat. Spirit krijgt dan Slikkerveer op bezoek.

Wedstrijdverslag door: Eric de Vendt
Foto’s door: René Bitter

Klik op vv Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Spirit voor meer informatie over de club.