Spirit nog lief voor Slikkerveer na 1-4 overwinning

0
206

Spirit heeft zich gerevancheerd van de 0-1 nederlaag van vorige week tegen Pelikaan. In de uitwedstrijd tegen Slikkerveer werd met 1-4 gewonnen van de in degradatienood verkerende ploeg uit Ridderkerk. Spirit startte met dezelfde basis als vorige week. Dus met Lukas Bos in de spits en Patrick Bom op doel. Stefan Bitter was vanwege zijn vakantie nog steeds afwezig.

De Ouderkerkers startte voortvarend en kwamen al na 5 minuten op voorsprong. Na pogingen van Ruben Slooff en Tjerk de Kogel kwam de bal voor de voeten van Ruben de Vries die met een afstandsschot de openingstreffer op zijn naam zette: 0-1.
Nog binnen het kwartier werd Ruben Slooff de diepte ingestuurd door Cris de Jong en zette Spirit daarmee op een comfortabele voorsprong (0-2).

In de 2e helft gingen de geel-witten op zoek naar een grotere uitslag. Tjerk de Kogel en Niels de Vries zagen hun schoten niet binnen de palen gaan. Ruben Slooff zorgde uiteindelijk na een uur spelen wel voor de 0-3.
Ruim een kwartier voor tijd deed de thuisploeg iets terug (1-3) en werd het even later bijna nog spannend, maar Tim de Vaal assisteerde zijn doelman en voorkwam dat Spirit nog een spannende slotfase tegemoet moest gaan. Ruben de Vries maakte een einde aan de hoop voor Slikkerveer en bepaalde de eindstand op 1-4.

Spirit doet wat het moest doen. Het wint met ruime cijfers. Het enige wat het zichzelf kan verwijten is dat de uitslag niet groter is uitgevallen.
Spirit blijft met deze overwinning op de 4e plaats, in punten gelijk met VVGZ maar met een beter doelsaldo. De top 3 won ook. Sparta blijft eerste na de 0-3 overwinning bij Strijen. Heinenoord volgt op de 2e plaats (3-2 overwinning op FC Binnenmaas). Nieuwerkerk won met 2-3 van Neptunus-Schiebroek en staat met 1 punt meer dan Spirit op de 3plaats. Slikkerveer blijft in de gevarenzone op de één na laatste plaats. SVS, volgende week de tegenstander van Spirit draagt nog steeds de rode lantaarn van de 2e klasse F.

Geschreven door: Eric de Vendt
Foto gemaakt door: René Bitter

Klik op vv Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Spirit voor meer informatie over de club.