Spirit kansloos ten onder bij Heinenoord: 3-0

0
209
Spirit-Heinenoord-Wedstrijdverslag

Spirit heeft nog altijd niet zijn vorm gevonden. Na de moeizame wedstrijden tegen ‘laagvliegers’ Pelikaan, Slikkerveer, Capelle 2 (beker) en SVS moest Spirit het afgelopen zaterdag opnemen tegen Heinenoord, een ploeg uit de top 5 van de 2e klasse F. Op het koude Sportpark Tienvoet was de ploeg van Richard van Cappellen uiteindelijk kansloos en verloor het met 3-0.

De geel-witten begonnen nog wel aardig, maar tot echte doelrijpe kansen kwam het niet. Heinenoord creëerde daarentegen wel doelkansen. Na een schot over het doel dwong het doelman Patrick Bom goed in aktie te komen om zijn doel schoon te houden.
Vroeg in de 2e helft sloeg de thuisploeg toe. Nog koud in het veld werd de verdediging simpel uit elkaar gespeeld en stond de 1-0 op het scorebord.
Spirit moest in de achtervolging. In de 1e helft hield het de tegenstander enigszins onder controle, maar aanvallend kon het geen potten breken. Ook in de 2e helft had Spirit aanvallend niet veel te zeggen. Eén van de spaarzame kansen werd door de arbitrage om zeep geholpen. Ruben Slooff werd onterecht afgevlagd en afgefloten vanwege vermeend buitenspel en kreeg dus geen kans de gelijkmaker op zijn naam te zetten.
Na een uur spelen nam Heinenoord na een goede aanval afstand van Spirit: 2-0. Als het toen nog niet beslist was, dan was dat 10 minuten later wel zo. Een aantal Spirit spelers, inclusief keeper Patrick Bom, werden uitgespeeld en de eindstand werd op 3-0 bepaald.

Spirit zakte na deze nederlaag naar de 5e plaats. Nieuwerkerk, dat de topper tegen Sparta op eigen veld met 0-5 verloor, staat 4e. Heinenoord klom naar de 3e plaats. De afgelopen tegenstander van Spirit heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de andere ploegen uit de top 5. Sparta blijft koploper en heeft nu een gat geslagen van 3 punten op de nummer 2, VVGZ, dat met 0-1 won bij Strijen.
Onderin blijven de problemen voor SVS. De Capelse ploeg kwam niet in aktie en blijft nog steken op 2 punten. Slikkerveer (1-3 nederlaag op Pelikaan) staat met 2 punten meer op de 12e plaats.
Aan het eind van dit seizoen moeten de nummers 9 t/m 11 in de nacompetitie gaan uitmaken wie er in de 2e klasse mag blijven. Op dit moment zijn dat Hillegersberg (8 gespeeld en 10 punten), FC Binnenmaas (8 punten uit 9 wedstrijden) en Strijen (7 uit 10).

Aanstaande zaterdag komt Strijen op bezoek bij Spirit.

Geschreven door: Eric de Vendt
Foto gemaakt door: René Bitter

Klik op vv Spirit voor de laatste artikelen over de club.