Spirit houdt uur stand maar verliest van Hellevoetsluis

0
107

Spirit heeft in de thuiswedstrijd tegen Hellevoetsluis met 0-4 verloren. Tegen één van de titelkandidaten van dit seizoen hield de ploeg van Richard van Cappellen een uur lang goed stand.
_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097Qua spel ging de wedstrijd gelijk op. Bij vlagen zette Hellevoetsluis druk op de Spirit defensie en datzelfde deed Spirit in delen van de wedstrijd bij hun bezoekers. Toch kwam Spirit gevaarlijker bij het doel van de tegenstander. Al na een kwartier zag Tim van der Zee zijn inzet rakelings aan de verkeerde kant van de paal gaan en even later spatte een schot van de aanvaller op de paal. Na bijna een half uur spelen vloog de Ouderkerkse bank op vanwege vermeend buitenspel. Het was dubieus, maar de scheidsrechter nam het signaal over en de vrije doorgang richting doel mocht geen vervolg hebben.

Ook het slot van de eerste helft was voor Spirit. Timme van Hof schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal, de rebound van Ruben Slooff eindigde bij de keeper. Spirit zette nog wat aan, met als resultaat een aantal corners. Echte uitgespeelde kansen kreeg het niet meer. Hellevoetsluis moest het in de 1e helft doen met slechts 2 kopkansjes, die naast het doel van Bastiaan Haasnoot gingen.

Ook het begin van de 2e helft was voor Spirit. Christian Schrader had een volley in gedachte op een perfecte voorzet van Robbin Brouwer, maar kwam net niet uit om hem uit te voeren. Het vervolg kwam bij Ruben Slooff, die zijn schot geblokt zag worden. Van dichtbij kreeg Robbin Brouwer de bal ook niet in het net. Met gevaar van eigen leven stortte een Hellevoetsluisspeler zich voor de bal. Nog binnen het kwartier werd Ruben Slooff weggestuurd maar kreeg geen tijd de bal te controleren. Ook Robbin Brouwer ging op links goed weg, maar wist op de rand van het strafschopgebied geen vervolg te geven.
Dominos_voorjaar2021Na een uur spelen kwam bijna uit het niets de 0-1 van Hellevoetsluis. Een corner werd van dichtbij ingekopt. Spirit kreeg geen tijd deze klap te verwerken.  Want een minuut later werd het zelfs 0-2. Spirit had het moeilijk. Bastiaan Haasnoot voorkwam nog met moeite de 0-3, maar kreeg die toch om zijn oren toen scheidsrechter Ebink even later de bal op de stip legde. De erg makkelijk gegeven penalty (Stefan Bitter liep op de achterlijn naast het doel, zonder dat de bal in de buurt was, tegen zijn tegenstander aan) was de definitieve knock-out van Spirit. Dat het uiteindelijk 0-4 werd was slechts voer voor de statistieken.

Spirit verliest, maar de cijfers geven een vertekend beeld van de wedstrijd. Hellevoetsluis toonde in het laatste half uur pas aan een echte titelkandidaat te zijn. Door het gelijke spel van DCV (1-1 tegen Pelikaan) staan beide ploegen nu in punten gelijk bovenaan. CWO (2-1 winst op SVS) kijkt toe met 2 punten achterstand. Onderin was Alexandria’66 de grote winnaar. Als enige van de degradatiekandidaten wonnen de Rotterdammers (0-2 bij Deltasport) en stijgt het naar de 10e plaats.

Spirit staat op de 9e plaats, 5 punten meer dan Alexandria’66. Pelikaan staat 8e, met 3 punten meer dan Spirit.

Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Pelikaan.