Spirit bekert verder na overwinning op DONK: 3-5

0
145
20230909 - Donk - Spirit (3-5) bekerwedstrijd - Daniël van der Zwan in duel voor de bal

Spirit wist zich zaterdag na de tweede bekerwedstrijd al te plaatsen voor de volgende ronde. Op bezoek bij DONK won Spirit met 3-5. RKDEO won in Krimpen met 1-4 van DCV en verzekerde daarmee ook een plaats in de volgende ronde. Volgende week mogen beide ploegen uitmaken wie uiteindelijk groepswinnaar wordt.

Spirit begon voortvarende aan de wedstrijd tegen DONK. Met Kevin de Redelijkheid en Daniël van der Zwan wederom in de basis, kwam Spirit al vroeg op voorsprong. Kevin de Redelijkheid was al na twee minuten doeltreffend. De andere twee aanvallers zorgden er voor dat Spirit al binnen 10 minuten met 0-3 voor stond. Ruben Slooff kopte de 0-2 in en Daniël van der Zwan tikte de derde treffer in.

DONK liet het er niet zomaar bij zitten en wist al snel tegen te scoren. Met een kopbal werd de 1-3 op het scorebord gezet. Nog voor rust kwam DONK zelfs op 2-3. Spirit kreeg daarvoor wel de mogelijkheden de score verder uit te bouwen. Daniël van der Zwan zag zijn inzet over het doel getikt en Jochem Schrader kopte net over. Spirit wankelt wat stand betreft, maar was voetballend niet de mindere. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Voor Spirit had Timme van Hof de kans om te scoren. Na een uur spelen kwam de thuisploeg alsnog langszij en was de riante voorsprong door de hitte verdampt (3-3).

Alsof Spirit eerst met de neus op de feiten gedrukt moest worden lukte het nu wel om snel te scoren. Ruben Slooff zorgde vanaf de penalty stip voor de 3-4 en in het laatste kwartier besliste Daniël Gerritse de wedstrijd: 3-5.

Volgende week gaat Spirit op bezoek bij RKDEO. Aangezien beide ploegen zich hebben geplaatst voor de volgende ronde, zal deze wedstrijd een veredeld oefenwedstrijdje worden voor beide ploegen. De week erna begint het echte werk. Spirit ontvangt dan in Ouderkerk het uit Hendrik-Ido-Ambacht afkomstige IFC.

Wedstrijdverslag door Eric de Vendt.
Foto’s door René Bitter.
De foto’s van de wedstrijd zijn verder te bekijken via: https://photos.app.goo.gl/drqhG9TozCf8hgHR8

Klik op VV Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Spirit voor meer informatie over de club.