Spakenburgse derby blijft onbeslist

0
111

Op een erg koud sportpark de Westmaat is de 82e editie van de Spakenburgse derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg geëindigd in een gelijkspel. In september werd het 2-2, en ditmaal stond er 1-1 op het scorebord.

Spakenburg opende goed, maar kwam niet verder dan een afstandsschot. Na de goede start was het IJsselmeervogels die de regie overnam. De eerste echte kans was dan ook voor de Vogels. Doelman Leon ter Wielen wist na een goede negen minuten een kopbal van Danny van de Meiracker tegen te houden. De Vogels kwamen na 22 minuten op een 1-0 voorsprong door een geplaatste schuiver in de verre hoek van Mike van de Laar. Spakenburg moest nu het initiatief nemen en dat deden ze ook. Amper acht minuten later was het Jordi Bitter die een voorzet van Selimi keurig met het hoofd afrondde (1-1). Na de goal waren De Vogels het even kwijt en had Bitter zich onsterflijk kunnen maken, maar hij schoot over.

De tweede helft was vijf minuten uit toen de het duel ontvlamde. Danny van den Meiracker kreeg het aan de stok kreeg met Mike Vreekamp, waarna Maikel de Harder zich ermee ging bemoeien en zich met een oerdomme kopstoot van het veld liet sturen. Met tien man wist IJsselmeervogels goed stand te houden. Er waren in het vervolg van de wedstrijd amper kansen te noteren voor Spakenburg en moest de ploeg zelfs nog oppassen voor een counter van de Rooien. Al met al kon iedereen na afloop leven met de uitslag die op het scorebord stond.

Volgende week speelt IJsselmeervogels wederom thuis, ditmaal tegen Scheveningen. Spakenburg speelt weer een uitwedstijd, zij mogen naar sportpark de Bongerd om tegen Barendrecht te spelen.