Solange de Smit, de succesvolle aanvoerster van Kloetinge

0
470
kloetinge-vrouwen-kampioen

Vandaag gaan we in gesprek met Solange de Smit, een getalenteerde speelster en aanvoerster van het vrouwenteam van Kloetinge. Op 29-jarige leeftijd heeft Solange een indrukwekkend voetbalverleden en een grote rol gespeeld in het recente succes van Kloetinge. We bespreken haar carrièreverloop, hoogtepunten en verwachtingen voor het komende seizoen.

Solange begon op jonge leeftijd met voetballen bij v.v. Goes, waar ze tussen de jongens speelde. Op haar negende werd ze gekroond tot Nederlands kampioene Panna Knock-out, wat haar eerste grote succes was. Daarnaast speelde ze ook bij district zuid 1, waar ze onder andere samen met Jackie Groenen speelde. Na haar periode bij Goes maakte Solange de overstap naar Oostkapelle en later naar KAA Gent Ladies. Ze maakte haar debuut in de Eredivisie met Excelsior Vrouwen. Na de geboorte van haar kind speelde ze even bij Ijzendijke, waarna ze in het seizoen 2021-2022 haar debuut maakte voor Kloetinge Vrouwen 1.

Solange speelt op de nummer 10 positie en heeft ook een belangrijke rol bij het genereren van leuke content voor de social media kanalen van het team. Ze draagt bij aan de promotie van het vrouwenvoetbal en het vergroten van de bekendheid van Kloetinge.

Het behalen van het kampioenschap betekent veel voor Solange en het team. Toen ze bij Kloetinge kwam, speelde het vrouwenteam nog in de middenmoot van de vierde klasse. Ze spraken ambitieuze doelstellingen uit en werkten samen om deze te realiseren. Het feit dat ze nu al twee jaar op rij kampioen zijn geworden, is fantastisch. Dit jaar wonnen ze ook de beker, waarmee ze de dubbel pakten en hun serieuze plannen en kwaliteit bewezen.

De beslissende wedstrijd voor het kampioenschap was spannend, maar uiteindelijk won Kloetinge met overtuigende cijfers van 8-0. De bekerfinale was ook een memorabel moment, waarbij ze met 2-0 wonnen na een spannende strijd. Solange genoot van de ambiance en het meereizen van de supporters.

Er waren uitdagingen tijdens het seizoen, zoals een rode kaart in de halve finale van de beker, waarbij ze met 10 man verder moesten. Desondanks wisten ze door strijdlust en teamgeest te overwinnen en de overwinning te behalen. Tijdens de kampioenswedstrijd liep de tegenstander van het veld zonder geldige reden, maar uiteindelijk werden ze op eigen kracht kampioen.

Het kampioenschap heeft Solange en het team gevormd. Ze hebben een jong en getalenteerd team, en door tegen ervaren ploegen te spelen, zijn ze snel volwassen geworden in hun spel. Het omgaan met tegenslagen en het versterken van de teamband heeft hen hechter gemaakt.

Solange geeft graag advies aan andere spelers of teams die streven naar het behalen van een kampioenschap. Ze benadrukt dat succes niet vanzelf komt, en adviseert om elke training en wedstrijd alles te geven, goed naar je lichaam te luisteren, voldoende rust te nemen en op voeding te letten. Werk samen als team en blijf geloven in jezelf.

Het kampioenschap werd uitbundig gevierd door het team. Ze gingen naar de kantine, waar ze samen met het herenteam van Kloetinge 5 een groot feest hadden. Later bezochten ze het Oranjeboom Festival, waar ze gratis toegang kregen en het succes nogmaals vierden. Ook werden ze gehuldigd op het Wesselopark, samen met andere kampioenen.

Voor het komende seizoen heeft het team opnieuw de ambitie om kampioen te worden in de tweede klasse. Met vier versterkingen en het vertrouwen dat ze kunnen winnen van hoger geklasseerde teams, geloven ze dat dit een realistisch doel is. Ze willen opnieuw de beker winnen en het vrouwenvoetbal in Zeeland op de kaart zetten. Het streven is om te promoveren naar de Topklasse.

We wensen Solange de Smit en het team van Kloetinge veel succes in het komende seizoen en blijven hun prestaties met interesse volgen.

Klik hier voor meer artikelen over VV Kloetinge
Klik hier voor meer informatie over VV Kloetinge