Social media brengt Zegers naar Nieuwerkerk

Hij zag de oproep op Twitter, dacht eigenlijk dat hij al te laat was, maar solliciteerde toch. En nu is Ralph Zegers (40) trainer van SKNWK. Voor de Zeeuws-Vlaming, tegenwoordig woonachtig in Middelburg, een sprong in het diepe.

Zelf solliciteren bij een club? Als trainer in het Zeeuws-Vlaamse is het niet echt gebruikelijk, vertelt Zegers. ,,Dat is toch meer iets van in deze regio. Ik weet dat er bij SKNWK liefst acht sollicitaties waren. Samen met twee anderen ben ik uiteindelijk uitgenodigd voor een gesprek. Gelukkig is de keuze op mij gevallen.” Zegers, ex-trainer van Groede, Koewacht, HVV’24 en Zeelandia Middelburg (assistent) was afgelopen seizoen aan de slag bij JVOZ. Een samenwerking die van beide kanten niet echt beviel. En dus ging Zegers op zoek naar iets anders. ,,Dat was nog niet simpel, want ik ben natuurlijk niet echt bekend in deze regio. Ik had m’n naam wel al bij een paar clubs laten vallen. En gelukkig kwam daar SKNWK.”

Zegers, die werkzaam was op het Scalda maar nu terugkeert in het basisonderwijs, mag in Nieuwerkerk aan de slag met een jonge groep. Na de degradatie uit de derde klasse kon het elftal vorig seizoen (onder leiding van Perry Snoep) niet echt imponeren. ,,En toch hebben ze in de laatste periode goed gepresteerd”, weet Zegers. ,,Met een beetje mazzel was er nog een periodetitel.”

Zegers kende wel al wat tegenvallers. Zo zag hij doelman Mike Bakker en spits Machiel Schot op de laatste ‘transferdag’ naar MZC’11 vertrekken. Eerder was al bekend dat het grote talent Julian van Nieuwenhuize naar Bruse Boys zou verkassen. ,,Gelukkig hebben we in Kenneth Bogaard een talentvolle goalie. En van mijn periode bij Groede kende ik Nicolas Verwilst nog. Hij is een Belg en woont in Sint-Laureins. Dat is wel anderhalf uur rijden, dus het is even kijken hoe dat loopt. Nicolas wil graag voetballen, maar kan ook in doel staan.”

Naast Verwilst is ook Robin den Oude een nieuwe speler. Hij komt over van MZC’11. ,,Maar hoe we het dit seizoen gaan doen? Ik heb echt geen idee. Clubs als Stavenisse en Vrederust zeggen mij niks, ben er ook nog nooit geweest. Wel hoor ik dat dit een iets mindere competitie is dan de andere vierde klasse. We zullen zien”, aldus Zegers.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.