Snelle achterstand breekt Heerjansdam op

0
133

Heerjansdam – Sliedrecht (2-3) was een wedstrijd met twee gezichten, waar uiteindelijk de thuisclub aan het kortste eind trok. Vooral door een dramatische start, want binnen tien minuten stond het 0-2. En toen de Dammers na de rust vol gas gaven (o.l.v. een sterke Paul Scheurwater), moest het hoog ingeschatte Sliedrecht (ver) terug en mocht het blij zijn dat het geen 3-3 was geworden. Wat een reële uitslag was geweest.

In de 6e minuut schoot Marciano Simonis van afstand raak, 0-1 en kopte Quincy Bartens (geheel vrijstaand) bij de tweede paal, de 0-2 (9e minuut) binnen. Dat was schrikken voor de thuisclub, dat een kwartier later wel tegen scoorde via een geplaatst schot van Mathijn Valster: 1-2. De gasten liepen (te snel) weer uit, naar 1-3 door Akram Chentouf, die ver door kwam op rechts. Heerjansdam toonde veerkracht, want een minuut later schoot Nedely Fortes van afstand tegen de kruising en dwong hij (op slag van rust) keeper Mathijs Donatz tot een goede redding, na een vrije trap. Dat was het laatste wapenfeit van de aanvaller, want voor de rust nog, viel hij geblesseerd uit.

Direct na rust leek Mathijn Valster de 2-3 te gaan scoren. Hij produceerde in goede positie echter een afzwaaier. In die sterke fase zat het Heerjansdam niet mee, Luc Delmee zag zijn schot in goede positie geblokt worden, John van Vugt raakte de bal maar half na een goede actie van Mathijn Valster en Ronald Ouwens schoot uit de draai over het doel. De aansluittreffer viel even later toch. Jelmer Nugteren begon aan een goede actie op rechts en bediende, de snel bijgesloten Delmee op maat, die bekwaam scoorde: 2-3.

Sliedrecht wankelde, maar bezweek niet en bleef met moeite op de been, Heerjansdam met een kater achterlatend.

Scoreverloop: 0-1 (6) Simonis, 0-2 (9) Bartens, 1-2 (23) Valster,M. 1-3 (30) Chentoef, 2-3 (59) Delmee.