Sliedrecht blijft maar winnen

0
119

Afgelopen weekend won Sliedrecht van Oranje Wit, en mag nu serieus denken aan een kampioenschap. Voor de negende keer blijft de ploeg van Dennis van der Steen ongeslagen in deze competitie en de ploeg pakt voor de zevende keer op rij de volle winst.  Er werd met 3-2 gewonnen van de ploeg uit Dordrecht, en omdat de concurrentie tegen elkaar speelde, heeft Sliedrecht nu een gat van vier punten.

De wedstrijd begon met wat foutjes en te laconiek verdedigen aan de kant van Sliedrecht. Ondanks dat kreeg de ploeg wel de eerste kans, maar keeper Harmans van Oranje Wit wist te pareren. Na tien minuten kwam de uitploeg op voorsprong. Oud-Sliedrechtspeler Mike Langerak verlengde een dieptebal en Damien Muller scoorde 0-1. Na de goal begon Sliedrecht eigenlijk pas te voetballen. Dat resulteerde in een penalty, die werd binnengeschoten door Marciano Simonis. Na een half uur liep Dennis Verhoef alleen op de keeper af, na goed werk van Coen v.d. Waal. Hij faalde niet en schoot de 2-1 binnen. Drie minuten later stond er 3-1 op het scorebord, na een mooie combinatie maakten Verhoef zijn tweede doelpunt.

Na de pauze verzuimde Sliedrecht door te drukken en de wedstrijd definitief te beslissen, maar de paar goede kansen die men kreeg werden niet afgemaakt. Hierdoor bleef Oranje Wit in de wedstrijd en toen de wedstrijd halverwege de 2e helft was, de bal via de voet van Coen v.d. Waal in het eigen doel belandde (3-2), werd het toch nog spannend.

Het vervolg van de wedstrijd, was dat Sliedrecht eigenlijk de wedstrijd goed uitspeelden. Oranje Wit ging aanvallend voetballen, waardoor de thuisploeg wat aardige mogelijkheden kreeg op de beslissing. Het bleef echter bij een krappe overwinning. Het was een verdiende overwinning, en door de overwinning staat de ploeg nu vier punten voor op de nummer twee Sportlust ’46. Oranje Wit is door het verlies gezakt naar plek acht in de competitie, en gaat volgende week op jacht naar een overwinning tegen Heerjansdam. Voor Sliedrecht staat er volgende week een kraker op het programma tegen nummer vier Nieuw-Lekkerland.