Slecht weer en slecht voetbal bij Zigo tegen VV Baardwijk

0
101

Vandaag stond de eerste wedstrijd voor beide ploegen op het programma: Zigo – VV Baardwijk. Het weer in Tilburg was net zoals in de rest van Nederland niet best. Baardwijk, vooraf de favoriet begon de wedstrijd niet goed. De bal ging niet rond en er werd weinig samengespeeld. Zo bleef het ook vrijwel de gehele eerste helft.

Zigo daarentegen begon wel goed aan de wedstrijd en hanteerde een andere tactiek; feller zijn dan de tegenstander en de lange bal hanteren. Deze tactiek wierp zijn vruchten af, net voor rust werd er door de scheidsrechter een strafschop toegekend. Deze werd benut en zo stond het dus 1-0 voor de thuisploeg, hier had de selectie van tevoren niet aan gedacht. Het leek wel of VV Baardwijk werd wakker geschud door de 1-0, het begon de laatste paar minuten van de eerste helft beter te voetballen. Dit gaf hoop voor de uitploeg.

En die hoop vertaalde zich ook naar goed voetbal. Baardwijk zette even aan en 2 minuten na rust was het al raak, 1-1. Vijf minuten later was het weer raak en zo had Baardwijk binnen 7 minuten de achterstand naar een voorsprong gebracht. Baardwijk nam weer wat gas terug en zo kon Zigo weer even op adem komen. Ze speelden de wedstrijd uit en het kreeg in de 86e minuut een penalty. Deze werd ook benut en dat bepaalde de uitslag om 1-3. In een matige wedstrijd gingen de punten dus mee met de mannen van Baardwijk dat samen met vijf andere ploegen de koppositie bezet.