SJO De Markiezaten is uiteindelijk de beste oplossing voor SC Bergen en Nieuw Borgvliet

0
314

Een beslissing om afscheid te nemen van het oude en vertrouwde is altijd eentje die omgeven is door twijfels en weerstand. Toch is de vorming van SJO De Markiezaten, de nieuwe Samenwerkende Jeugd Organisatie van Nieuw Borgvliet én FC Bergen, uiteindelijk de beste oplossing voor beide clubs.

Dat is de mening van Sebastiaan Tempelaars (Nieuw Borgvliet) en Michael Timmermans (FC Bergen), de beide initiators van de samensmelting. “We maken met beide verenigingen gebruik van hetzelfde sportpark, dezelfde kleedaccommodaties en velden. Dat was altijd passen en meten én alles moest steeds goed op elkaar worden afgestemd. Daarbij liepen we vaak als clubs tegen dezelfde problemen aan. Het is zeker geen makkelijk besluit geweest om samen te gaan met een andere club. Maar ik zag als bestuurslid de afgelopen jaren hoe onze groep vrijwilligers begon te krimpen en ik voorzag op termijn toch grote problemen. Daarop heb ik contact gezocht met Michael en hebben we gekeken om onze krachten te bundelen. En ik denk dat we de beste toekomst garanderen voor onze jeugdspelers als we samengaan onder één naam en één vereniging worden”, zegt Tempelaars.

Dat beaamt ook Timmermans volmondig. “Ik was samen Sebastiaan in de voorbereiding aan het kijken om alle trainingsschema’s op elkaar af te stemmen en toen stelden we ons steeds vaker de vraag: waarom gaan we niet samen? Daarop hebben we de plannen verder uitgewerkt en in september waren onze beide besturen ermee akkoord. Zo hadden we een nieuwe naam, voldoende vrijwilligers én kunnen we nu vanaf het nieuwe seizoen alle jeugdleden weer in hun eigen leeftijdscategorie laten voetballen. Daar zijn we enorm blij mee.”

En hoewel beiden een kloppend hart hebben voor hun eigen club en met recht allebei kunnen terugkijken op een flinke staat van dienst bij zowel Nieuw Borgvliet als FC Bergen, hebben Tempelaars en Timmermans bewust niet de clubkleuren laten terugkeren in dat van de nieuwe SJO, dat de opmaat zal zijn voor een uiteindelijke fusie tussen beide Bergse vierdeklassers. “Het nieuwe, turquoise tenue is gebaseerd op een oud tenue van het Braziliaanse elftal en is in combinatie met donkerblauw een tenue dat je qua kleur nergens ziet, bovendien met een gloednieuw logo. De presentatie was spannend, maar de reacties zijn vooral positief. We beseffen dat iedereen met sentimenten zit voor wat betreft hun eigen club, de kleuren, logo en historie. Maar dit is gezien de ontwikkelingen van de huidige tijd de beste stap die we konden nemen. Zéker ook met het oog op de toekomst.”

“De jeugd zit bij elkaar op school, woont soms bij elkaar in de wijk, gaat om te voetballen naar hetzelfde complex toe maar zat in een andere kleedkamer en droeg in het weekend een andere kleur shirt…. Dat is vanaf nu dus niet meer en met elkaar gaan we werken aan een heel nieuw en hopelijk voor beide clubs heel mooi hoofdstuk qua jeugd”, voegt Timmermans toe.

Voorlopig zullen voor wat betreft de seniorenelftallen beide clubs nog ‘gewoon’ blijven bestaan en in competitie blijven. FC Bergen in de vierde klasse zaterdag, terwijl Nieuw Borgvliet blijft uitkomen in de vierde klasse van het zondagvoetbal. De vorming van SJO De Markiezaten is echter wel een voorbode van een samengaan van beide verenigingen in de toekomst. “Maar eerst gaan we al laten zien dat we qua jeugd de boel op de rit hebben. De eerste stap is gezet en daar zijn we trots op.”

Vindt hier meer artikelen over FC Bergen en Nieuw Borgvliet
Klik hier voor meer informatie over SJO De Markiezaten