SJC wint van concurrent Leonidas

0
108

Het was misschien wel de overwinning van het collectief. Maar de 2 fraaie goals van Mostava Frederik waren daarbij wel van erg groot belang. De fraaie treffer van Derrin Wijdenbosch, die de uiteindelijke 3-0 op het scorebord bracht, was een kers op de taart.

Toch zag het aanvankelijk bepaald niet gemakkelijk uit. SJC begon wat onrustig aan de wedstrijd waaraan vooraf de waarde was toegedicht van belangrijk te zijn. Leonidas zette SJC bij het uitverdedigen direct onder druk en wilde daarmee voorkomen dat de opbouw kon worden verzorgd. De eerste 10 minuten was er voor beide ploegen dan ook nauwelijks sprake van mogelijkheden.  Pas later was er sprake van een eerste flauw schot van Levy van Nispen richting de Rotterdamse keeper. Die op het wedstrijdformulier te boek stond met de indrukwekkende naam van  José Fortes Almeida dos Reis.

SJC leek op achterstand te komen toen Ilyas Chouaibi het net vond maar dit doelpunt werd, gelukkig voor SJC door scheidsrechter Jurjen Kaper afgekeurd. Waarschijnlijk wegens buitenspel. Langs de lijn was Florian Wolf heel druk met het coachen van zijn aanvallers. En zag tegelijkertijd dat Leonidas iets minder druk kon zetten, meer ruimte moest toestaan aan SJC en dat zijn spelers met meer overleg de bal konden rondspelen.
Na een stevige overtreding mocht Demir Strojil op rechts een vrije trap nemen. Met een fraaie curve stuurde hij het leer richting Mostava Frederik, die met een droog schot het net liet bollen.

SJC toonde na de voorsprong direct meer durf, zocht  toevlucht op de helft van de tegenstander en  creëerde mogelijkheden. De balvaardige elf van Leonidas lieten ook van zich spreken en na een half uur tikte Björn Haggerty  een keihard schot net over de lat. Bij SJC kregen vleugelverdedigers Wijdenbosch  en Jordy Groot veel gelegenheid op te komen  en stichtten daarmee gevaar. Voor rust noteerden we dan ook mogelijkheden voor Van Nispen en Van Stijn, een knal op de lat van Hardenberg  en een kopkans voor Van  Breukelen. Leonidas stelde daar in die periode nauwelijks iets tegenover.

In het begin van de 2e helft probeerde Leonidas SJC opnieuw om SJC onder druk te zetten.  In de 52e minuut kon Timo Ruigrok na een vrije trap van Leonidas  de bal vanuit eigen doelgebied wegkoppen. Vervolgens kon hij vanuit het middenveld een fraaie pass afleveren. Die werd opgepikt door Frederik en die vond voor de 2e keer het net: 2-0.
Die kwam bij Leonidas aan als een genadeslag. En SJC kon hierna domineren waarbij vooral opviel dat de aanvallende spelers steeds opnieuw kans zagen om de persoonlijke duels met hun tegenstanders te winnen. Trainer Wolf bracht in 65e minuut Billy Tavares voor Nigel Hardenberg.  Leonidas-trainer Roël Liefden bracht hierop ook 2 nieuwe spelers in. SJC leunde  iets meer achter over maar bleef attent loeren opeen  snelle omschakeling. Timo  Ruigrok was hierbij een aantal keren belangrijk. En ook Strojil liet zich gelden.

Met een derde treffer, deze keer van Wijdenbosch, viel de wedstrijd met 3-0 in het bekende slot. Wesley Haasnoot verving hierna de moe gestreden Melvin van Stijn op het middenveld. En in de slotminuten was er voor Frederik zijn publiekswissel en kreeg Revinio Morsen nog een paar speelminuten.
Maar de 3-0 overwinning stond  toen allang vast hoewel Hagerty nog één keertje handelend moest optreden.
SJC staat nu aan de kop van de ranglijst. JOS  verloor in en van Hoogeveen. Hollandia, die 1 verliespunt minder heeft als SJC, zag de wedstrijd tegen MSC afgelast. SJC speelt zondag tegen DSO in Bussum. Een tegenstander die zeker geen eenvoudig te nemen klip zal zijn. Maar we rekenen er toch wel op dat ook deze keer de punten mee terug naar Noordwijk worden genomen.