SJC wint met 1-3 van Heino

0
359

Na een week extra de tijd te hebben gekregen om de zure nederlaag tegen RKAVV te verwerken. Moest SJC een stevige busreis maken naar Heino. Om de lokale club met diezelfde naam te gaan bestrijden. Heino is een plaats vlak bij Zwolle. Een dorp met ruim 7000 inwoners wat onderdeel is van de gemeente Raalte.

Het waren goede voetbalomstandigheden en SJC speelde tegen een tegenstander die recentelijk als promovendus pas hun eerste overwinning in de 4e divisie mochten verwelkomen. SJC kwam deze middag bovendien wel erg snel op 0-1.Wesley Haasnoot werd in staat gesteld door een behendige Martijn van Trigt  om die vroege voorsprong al in de 3e minuut te realiseren. Maar ondanks deze vroege  0-1 voorsprong werd het uiteindelijk geen walk over. Integendeel, Heino roerde zich behoorlijk en SJC kwam al goed weg toen in de 9e minuut, bij een grote kans voor Heino, het net achter Lex Hoogervorst niet werd gevonden.

SJC trad nog steeds zonder Nick Lim aan en op zijn plek in verdediging werd Sven Wisselink gepositioneerd. Verder zagen we de vertrouwde 3 spitsen, maar deze keer gaf trainer IJzendoorn op het middenveld naast captain Timo Ruigrok,  zijn vertrouwen aan  Frans van Niel en Younes Sechrouchni.

SJC speelde ook  na de vroege voorsprong niet echt dominant maar opereerde wat meer behoudend vanuit een gesloten verdediging. En Heino bleek die verdediging na ruim een halfuur toch te kunnen omzeilen. Deze keer werd het leer nog hoog overgeschoten maar na 38 minuten was het wel raak. Na wat knullig verdedigen werd de geboden mogelijkheid door Heino professioneel benut: 1-1.  En zo ging men richting de thee. Kort voor rust echter toch nog een kansrijke vrije trap voor SJC op de punt van de 16. Een favoriete plek voor Timo Ruigrok maar de bal zeilde deze keer voorlangs.
En na rust bleek SJC geen kans te zien om echt uit een ander vaatje te tappen. De wedstrijd ging aanvankelijk op eenzelfde wijze als voor de rust voort. Opvallend genoeg nam Heino al snel meer initiatief en verdedigend gaven ze SJC nauwelijks kans om gevaarlijk te worden. Na een uur kwam Mark Turk middenvelder Younes vervangen. Dat gaf overigens nog even geen verandering te zien. Totdat Tom Duindam  belangrijk kon zijn en Martijn van Trigt in staat stelde om te scoren: 1-2.

Opluchting en blijdschap bij de technische staf was duidelijk zichtbaar. Die emoties werden nog duidelijker geëtaleerd toen Frans van Niel er, via een perfect genomen penalty, al heel snel  1-3 van maakte. Scheidsrechter had in een tegen de hand geschoten bal een, volgens de huidige regels terecht gegeven, strafschop gezien. De voorsprong leek plots comfortabel hoewel Heino bleef zoeken naar mogelijkheden om SJC toch nog eens pijn te doen.

Het kon gebeuren nadat keeper Hoogervorst een overtreding beging die met een penalty werd bestraft.  De sensatie leek compleet toen Hoogervorst de bal uit zijn doel ranselde om  vervolgens ook nog de rebound in handen te krijgen..

Nadat deze penalty moest worden overgenomen omdat Hoogervorst te vroeg van zijn lijn was gekomen ontfermde een andere spelers zich over de bal. Maar opnieuw maakte Heino kennis met de keepers kwaliteiten van de jonge Hoogervorst die de bal nu tot corner wist te verwerken.

Trainer Marcel IJzendoorn voerde natuurlijk ook zijn inmiddels gebruikelijke wissels door. Chris Hoogervorst verving Timo Ruigrok en vervolgens kwamen Aaron Koemans en Emin Vllasaku  in het  veld om Martijn van Trigt en Demir Strojil vervangen. Zij mochten ervaren dat Heino zich bepaald niet neer lag bij de nederlaag. Maar er alles aan bleef doen om een doelpunt te forceren. Daar slaagden zij, ondanks soms gevaarlijk ogende mogelijkheden, niet meer in. Zodat SJC de drie punten mee naar Noordwijk kon nemen. Zondag 6 november ontvangt SJC het Harense Be Quick 1887 aan de Lageweg. Een gerenommeerde tegenstander, die met 2 punten minder dan SJC een 6e plaats op de  ranglijst inneemt. Ze verloren tot nu toe slechts één wedstrijd en blijken behoorlijk in staat zuinig te spelen om een minimale voorsprong te verdedigen.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.