SJC verdienstelijk lang RKVV Velsen

0
204
SJC-RKVVVelsen

De wedstrijd van SJC tegen rkvv Velsen bracht na een reeks van niet gewonnen duels tegen deze club uiteindelijk een goed resultaat. Met een uitslag die de verhoudingen in het veld op een juiste wijze weergaf. En duidelijk maakte dat de angst van de ploeg op de vierde plek op de ranglijst voor laagvlieger Velsen, feitelijk ongegrond was.

Een stevige wind dwars over het veld was voor de toeschouwers op de volgepakte tribune nauwelijks te voelen maar bleek voor beide teams soms wel een handicap. SJC begon in de inmiddels vertrouwde opstelling en kreeg al heel snel een vrije trap te nemen. Waarbij Sven Wisselink en Timo Verweij hun bekende positie in het strafschopgebied van de tegenstander innamen. Beide verdedigers kwamen nog wel aan koppen toe maar het eindresultaat van deze spelhervatting werd slechts een bal over de lat.

De wedstrijd gaf hierna een rommelige aanblik met nogal wat balverlies bij beide ploegen. Velsen toonde zich steviger in de persoonlijke duels maar SJC stond goed en gaf de tegenstander slechts beperkte mogelijkheden. Velsen zocht het dus nogal eens in het fysiek en Timo Ruigrok werd daar na 12 minuten bij een keiharde charge een eerste slachtoffer van. De daaropvolgende vrij trap werd door de Velsense keeper het veld weer ingewerkt en Strojil schoot de rebound als een streep over de lat. Aan de andere kant dook Lex Hoogervorst een geplaatste vrije trap uit de benedenhoek.

Beide ploegen zochten naar mogelijkheden en Velsen bracht soms vier aanvallers voor de bal maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet Ook SJC kreeg o.a. via de keihard werkende Aaron Koeman slechts mogelijkheden tot er plots, na 40 minuten spelen, toch de 0-1 kon worden opgetekend. Via via was het Martijn van Trigt die zijn eerste doelpunt van deze wedstrijd mocht verzilveren.

Na de rust zagen we een opportunistisch Velsen dat ongeduldig op zoek leek te gaan naar een beter resultaat. Daartegenover plaatste SJC tegenaanvallen met regelmatig een diep gespeelde bal. Na 70 minuten spelen kwam SJC op 2-0. Vanuit een vrije trap van Timo Ruigrok kopte Van Trigt zijn 2 e doelpunt van de middag binnen.

Dit zou volgens de Velsenaren het gevolg zijn van een aantal omstreden beslissingen van het arbitrale trio. De luid protesterende en druk gebarende Velsenaren zorgden voor een chaotische situatie. Waarbij de begeleiding van de IJmondbewoners luidkeels tekeer ging tegen de scheidsrechter. De referee was natuurlijk hierdoor niet tot andere gedachten te brengen en de protesterende Velsenaren restte niets anders dan gewoon de aftrap te nemen. De resterende 20 minuten was SJC de dominerende ploeg. Velsen bleek nauwelijks in staat tot een offensief te komen, En van druk op de verdediging van SJC was alleen sprake bij incidenteel een verre ingooi, soms tot ver in de 16.

Met Xavi voor Aaron Koeman ging SJC verder waar het gebleven was. Even later al leek de 3-0 in de maak maar het afstandsschot van Strojil werd uit de bovenhoek gebokst. Tien minuten voor tijd viel alsnog de derde treffer alsnog. Chris Hoogervorst benutte de gegeven mogelijkheid na een briljante ogende actie: 3-0. De strijd was natuurlijk beslist Met Thijs van Donk voor Timo Ruigrok en later Mark Turk voor ‘man of the match’ Martijn van Trigt, speelde SJC een gewonnen pot. Ook een vrijetrap voor Velzen recht
voor het doel op de rand van de 16 leverde hen niets op. Na afloop een tevreden SJC-coach en een nog steeds op de scheidsrechter mopperende Ronald Dooijeweerd van Velsen. De realiteit was dat SJC 3 punten bij kan schrijven. En met nu nog 3 punten achterstand op koploper HBS de 4 e plaats op de ranglijst inneemt. Concurrenten Hoogeveen en Purmersteijn speelden namelijk gelijk tegen elkaar terwijl RKAVV en HBS hun wedstrijden wel wonnen.

SJC kan zich gaan opmaken voor de bekerwedstrijd tegen het Rotterdamse Antibarbari op 16 maart. Antibarbari noemt zich dé studenten voetbalvereniging van Rotterdam. Met 24 elftallen (18 heren- en 6 dameselftallen), die uitkomen op verschillende niveaus De  eerstvolgende competitiewedstrijd staat op de kalender op 26 maart. Dan is kampioenskandidaat RKAVV in Leidschendam de te kloppen tegenstander.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.