SJC presteert ook in de topper tegen koploper HBS

0
224
sjc-abbenbroek

Op papier was de wedstrijd tegen het Haagse HBS Craeyenhout een gevecht om een toppositie in de 4e divisie. Maar met de enorme lijst van geblesseerde spelers en met de zeer moeilijke wedstrijd in Den Haag eerder dit seizoen nog in het geheugen, leek het een ongelijke strijd te gaan worden. En toen HBS in de 7e minuut op een 0-1 voorsprong kwam leek deze prognose de werkelijkheid te zullen zijn. Ook al omdat doelman Willem Beuk reeds in de 3e minuut handelend had moeten optreden om een nog eerder doelpunt te voorkomen.

SJC ging zichtbaar behoudend van start maar na ongeveer een kwartier kwam er meer  druk naar voren. En dat leverde een eerste kansje op voor Aaron Koeman. De wedstrijd werd naar mate hij vorderde, veel evenwichtiger waarbij SJC, deze keer weer onder aanvoering van Timo Ruigrok, steeds beter de aanvallende acties van HBS wist te pareren.  En in de 23e minuut viel zelfs de gewenste gelijkmaker. Het was Mark Turk die volkomen vrijgelaten een corner van Chris Hoogervorst perfect inkopte: 1-1. De vreugde was echter maar van korte duur want in de 27e minuut was het alweer 1-2. Een eerste inzet werd door Willem Beuk nog perfect gepareerd maar de rebound werd heel doeltreffend verzilverd. Direct vanaf de aftrap liet SJC zich alweer gelden maar Aaron Koeman werd, in kansrijke positie, teruggefloten wegens buitenspel.

SJC leverde strijd zoals inmiddels kenmerkend is voor de ploeg van IJzerman. Zo’n 10 minuten voor de rust kreeg SJC opnieuw een corner te nemen. Nu legde Timo Ruigrok de bal perfect op het hoofd van de hoog opspringende Ralph van Oosten en het was opnieuw gelijk: 2-2. Het was voor SJC zaak om met de gelijke stand de rust te halen maar opnieuw moest in de toegevoegde tijd  alsnog een tegentreffer worden geïncasseerd. Het was Brian Bröcker die eerst nog het houtwerk testte waarna Hagenaar Fabian Hilpert doelman Willem Beuk kansloos liet: 2-3. SJC kwam na de rust strijdlustig uit de kleedkamer en creëerde direct al een grote mogelijkheid. Al heel snel leek scheidsrechter Max Kok aan SJC een penalty te onthouden. Een duidelijke overtreding werd door de leidsman laconiek weggewuifd.
Daarop volgde voor SJC opnieuw een aantal kansrijke spelhervattingen maar doelpunten leverde deze nog niet op. Na bijna 20 minuten in de 2
e helft werd kilometervreter Aaron Koeman vervangen door Demir Strojill.  Die even later een perfecte voorzet afleverde. De opspringend Ralph van Oosten werd duidelijk zichtbaar via een duw in de rug het koppen onmogelijk gemaakt. Maar ook hier viel het oordeel van Max Kok in het nadeel van de thuisclub uit.

HBS verving vervolgens Ilias Kariouh voor Jedsel Markes. En die verse kracht testte al snel het reactievermogen van Willem Beuk. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan liet  SJC-spits Martijn van Trigt zich gelden. Hij zocht in het strafschopgebied zijn tegenstander op, slalomde om hem en de keeper heen en rondde vervolgens perfect af: 3-3.

SJC bleef hierna de toonaangevende ploeg en er leek meer in te zitten dan een gelijkspel. HBS probeerde wel maar kon niet veel meer dan pogen. Zelfs een vrije trap was aan hen niet besteed want SJC nam de slecht verwerkte bal direct over en Wisselink lanceerde de gretige Demir Strojill de ruimte in. Deze zag echter geen kans om ook de keeper te omzeilen en liet zich naar de vleugel dwingen.

SJC kreeg hierna meer mogelijkheden maar de supporters wonden zich vooral op over de scheidsrechterlijke beslissingen. Een duidelijk doorgebroken Chris Hoogervorst stevende op het Haagse doel af en werd vervolgens van achter neer  gehaald. Een vrije schop en slechts een gele kaart voor de overtreder leverde SJC per saldo opnieuw niets op.  HBS stond op instorten, iedere hoge bal in hun 16 metergebied oogde kansrijk voor SJC.

Maar de Craeyenhout-bewoners hielden wonderwel stand. In de 86e minuut claimde SJC opnieuw een strafschop maar opnieuw vonden de smeekbedes geen gehoor.
En zo kwam er na 95 minuten een einde aan de strijd en gingen beide teams richting de douches met per saldo slecht één mager punt.
Voor de Zwartwitten opnieuw feitelijk te weinig loon naar werken. De huidige selectie is een toonbeeld van inzet en presteert als team meer dan werd verwacht. Coach IJzerman weet zijn ploeg steeds optimaal te motiveren. Nieuwkomers passen zich steeds beter en de resultaten verdien veel waardering.
Vooraf was gelijkspelen tegen HBS een goed resultaat te noemen. Achteraf gezien kreeg SJC met deze puntendeling te weinig. En lachende derde was Hoogeveen die tegen de Zouaven de winst van 0-2 veilig stelde.

Omdat ook Purmersteijn en RKAVV hun wedstrijd wisten te winnen staan HBS en SJC nu op de vierde en vijfde plaats. SJC heeft 6 punten achterstand op koploper Hoogeveen maar die komt op 14 mei nog naar de Lageweg. Dan winnen geeft misschien nog mogelijkheden. Maar eerst zal  er dan op 7 mei ook gewonnen moeten worden van VOC in Rotterdam.

Na de wedstrijd liet assistent-trainer Roy Schulpzand ons verrassend genoeg weten dat hij het komend seizoen actief zal zijn op de Duinwetering. Als assistent van trainer Kees Zethof treed hij in dienst van Vv Noordwijk. Om zijn ervaringen in te gaan zetten op het niveau van de tweede divisie.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.