SJC kan Noordwijk geen pijn doen

0
102

SJC begon sterk aan de wedstijd, maar de feiten gaven aan dat het overwicht van SJC in de eerste 20 minuten, geen doelpunten opleverden. Dat Rondeltap wel steeds op de goede plek wist te staan. En dat Noordwijk op het middenveld het initiatief overnam. En SJC de zustervereniging uiteindelijk geen pijn wist te doen.

SJC begon zonder Tom  Duindam en Youssef el Baouchi en daardoor met Melvin van Stijn en Demir Strojil als spitsen. En opnieuw in de beproefde 3- 5-2 opstelling. Fel jagen in de grote ruimte, bij balbezit  met veel de dieptepass en veel inzet zorgde ervoor dat SJC vooral het eerste half uurtje zeker dominanter voetbal speelde dan de rood-witten. En tot echte kansen kwam. Wat duidelijk werd was dat scheidsrechter Bahil Saniner niet vanuit Oss was gekomen om het onervaren SJC te ontzien ten opzichte van de veel meer ervaren koploper.

Van Staveren kopte de bal vanuit een corner binnen, waarbij de keeper er niet goed uitzag. Bij het tweede doelpunt van de Hillegommer, na zo’n half uur spelen, bleef hij kansloos. En ook bij de strafschop, die werd gegeven omdat hij de snelle James met de hand aantikte, ontglipte hem zo’n hoofdrol. Ook al omdat,nadat hij deze penalty aanvankelijk stopte, hij geen steun kreeg van zijn ploeggenoten. Waardoor Reynaars de rebound alsnog in het net mocht werken.

Na de rust bracht Sjaak Polak toch Tom Duindam en Youssef el Baouchi. Mike van Toor bleef in de kleedkamer achter en verwelkomde daar even later Rick van Dijk. SJC deed wat het kon maar Noordwijk zat natuurlijk in een zetel. Helemaal toen Westdijk er ook nog eens  4-0 van maakte. Het sein voor Sjaak Polak om Mark Turk minuten te laten maken. Verdediger Tom Broekhuizen (hij kreeg een gele kaart) mocht naar de dug-out.

Mark Turk haalde gelijk weer een goed niveau, maar het ontbrak hem aan mazzel toen zijn van rechts gegeven bal net op de lat belande. Ook een via een schot op de paal  ontstane soort flipperkastkans voor Tom Duindam,werd uiteindelijk toch een prooi voor invaller keeper Wijsman.

De verdiende eretreffer kwam er toch. Het was al Baouchi die vanaf de 16 meterlijn de bal met een fraaie curve in de bovenhoek liet verdwijnen: 4-1.