Sjaak Polak: Winst SJC op VVOG is teamprestatie

0
149

Gure omstandigheden in Noordwijk bij SJC. Stormachtige wind en vlagen van uitbundige regen. Het optreden van SJC vormde daarbij een schril contrast. Want al in de eerste helft kwam de ploeg direct goed op stoom, creëerde  ondanks de moeilijke omstandigheden kans na kans en straalde de warmte uit van een hecht en hardwerkend team. De ploeg van Polak bleek er alles voor te willen doen om het gerenommeerde VVOG uit Harderwijk, van de zege af te houden.

Al in de 4e minuut noteerde we bij  een vrije trap een eerste mogelijkheid voor de mee opgekomen Tom Broekhuizen. Met even later  een kans vanuit een corner, waarbij de bal juist in de handen van de keeper belandde. En zo volgde een aantal mogelijkheden zich op. In de eerste  25 minuten noteerden niet minder dan zes mogelijkheden of zo je wilt kansen. Natuurlijk deed VVOG echt wel iets terug. Omdat deze ploeg over technisch zeer bekwame spelers beschikt  was het voor de verdediging zaak om heel attent te blijven. Een perfecte sliding van Jordy Groot moest in 37e minuut een zeker lijkend doelpunt voor de Harderwijkers voorkomen.

De omstandigheden waren moeilijk, waardoor er soms rommelige situaties ontstonden. Hoog gespeelde voorzetten dwarrelde soms naar onvoorziene plekken. Het was daardoor meer spannend dan mooi maar het bleef aantrekkelijk. Op slag van rust kreeg SJC nog een vrije trap te nemen op een kansrijke plek maar ook dat werd geen doelpunt.

Dat doelpunt kwam wel direct nadat de thee was genuttigd.  Jordy Groot mocht vanaf 20 meter opnieuw een vrije trap nemen. En hij deed wat we hen al zo vaak hebben zien doen. Over de muur heen krulde hij de bal perfect in de bovenhoek: 1-0.

Dit bracht VVOG-speler Rihairo Meulens kennelijk van zijn stuk. Na een grove charge kreeg hij geel  en bij het ontstane duw en trekwerk misdroeg hij zich zo dat er nogmaals geel en dus rood volgde.

Met 11 tegen 10 werd het er voor SJC echter niet veel gemakkelijker op.  Hoewel SJC dominanter bleef en een 2e doelpunt eigenlijk in de lucht hing deed VVOG er toch nog een schepje bovenop.

In de 62e minuut was het bovendien plots toch 1-1. Een afstandschot leek als een streep op doelman Haggerty af te komen. Maar de dwarrelwind zorgde  voor een onverwachte baan en de bal lag ineens achter de verbouwereerde doelman in het net.

SJC ging hierop door met kansen creëren. Vanuit de dug-out spoorde Sjaak Polak de ploeg aan om vanuit een goede organisatie lef te tonen.’Durven, durven’ klonk het met regelmaat over de Lageweg.

Vanuit het opportunisme ontstonden de kansen. In de 65e minuut voor Tom Duindam, in 66e een bal op de paal van Youssef en in 67e een bal van Jordy Groot die op het dak van het doel belandde.

Kort daarna leek VVOG  de winst te pakken maar een fantastische Bjorn Hagerty  redde spectaculair.

Direct vanuit de tegenaanval stoomde Youssef el Baouchi op rechts op. Melvin van Stijn wilde de keiharde voorzet met een zweefduik afronden, maar dat mislukte.

In de 85e minuut bracht Sjaak Polak Trecy Kapata als  extra centrumspits om hiermee  Tom Duindam meer ruimte verschaffen. En nog geen 2 minuten later bracht dit succes in de vorm van een penalty wegens hands.

Jordy Groot toonde zich opnieuw trefzeker, liet de keeper de hoek in duiken en rondde door de midden af: 2-1.

Het slot van de wedstrijd werd nog rommelig met gele kaarten voor SJC en VVOG. Maar in de stand kwam geen verandering meer.