Sjaak Polak: we speelden best een goede partij

0
134

Vooraf was Harkemase Boys de favoriet. Maar tijdens de wedstrijd bleek dat SJC zeker niet kansloos was.  De indianenkreten van de Harkema-supporters  na het laatste fluitsignaal  gaven wel aan hoe opgelucht zij waren met de minimale winst op SJC.

Het vooraf veel sterker geachte Harkemase Boys bleek het tegen SJC bepaald niet gemakkelijk te hebben. Sterker, neutrale toeschouwers vonden SJC mogelijk beter. De ploeg, inclusief de technische staf verdient dan ook een compliment. Vooral met de instelling waarmee aan de wedstrijd werd begonnen.

Niet dat SJC echt domineerde maar toch deden de zwart witten nauwelijks onder voor de Friezen. SJC speelde zonder schroom maar ogenschijnlijk toch wel voorzichtig. En in de 22e minuut kwam er vanuit het niets de domper. Een corner van Harkemase Boys kon niet goed worden verwerkt. Een beetje rommelige situatie die uiteindelijk resulteerde in de achterstand: 1-0. Pessimisten onder de meegereisde supporters  voorspelden een behoorlijke nederlaag.  Maar SJC heeft Tom Duindam in de spits en na ruim een half uur maakte hij de gelijkmaker:1-1. De vreugde was echter van korte duur.  Het aandringende Harkemase Boys  drong door in het Noordwijkse strafschop gebied  en werd daarbij te doorzichtig op onreglementaire manier tegengehouden. De elfmeterschop was  doelman Roy Haasnoot te machtig: 2-1.

En na ongeveer een kwartier in de 2e helft werd het zelfs 3-1. Aanvoerder  en Harkema-vedette Henny Bouius voltrok het vonnis. SJC gaf zich echter bepaald niet gewonnen en even later trof Rick van Dijk nog eens de paal nadat Dario Lovecchio al op de lat had geschoten. De wedstrijd leek toen wel gespeeld maar SJC  vocht zich terug. Met aantrekkelijke combinaties zocht men de aanval en dat bracht het gewenste resultaat. Invaller Melvin van Stijn liet keeper Jansema met een schitterende treffer kansloos: 3-2.

SJC rook dat er meer te halen viel en bleef onder aanvoering van de ingevallen Stef van der Zalm nadrukkelijk op jacht naar het gelijke spel. Dat leek soms te lukken maar met de Harkemase Boys hielden de gretige SJCers succesvol tegen.

SJC was helemaal het haasje toen 6 minuten voor tijd Jordy Groot tegen zijn 2e gele opliep. Waarna  Harkemase Boys de wedstrijd  geduldig uitspeelde.

Na afloop was trainer  Sjaak Polak teleurgesteld. ‘ We waren zeker niet de mindere,ik vind dat we onverdiend verloren hebben. Want we creëerden meer kansen, zij kwamen niet verder dan het geven van de lange bal. Persoonlijke foutjes deden ons uiteindelijk de das om, Waardoor we onnodige goals tegen kregen. Zelfs met 10 man  bleven we de betere ploeg. De jongens verdienen dan ook mijn complimenten’.

De trainer moest wel toegeven dat het juiste team er nog niet staat. ‘We zoeken nog naar de juiste balans en die moet wel snel gevonden worden’.  Zaterdag is er de eerste thuiswedstrijd tegen DOVO. De Veenendalers staan te boek als de kampioenskandidaat bij uitstek. Dus voor SJC zal het bepaald niet gemakkelijk worden om de eerste competitiepunten binnen te halen. De wedstrijd is om 18.00 uur en wordt gespeeld op het nieuw aangelegde tijdelijke hoofdveld