Siebren Hoekstra is bezig aan zijn jongensboek

0
147

Drieëntwintig jaar oud en in de bloei van zijn leven: Siebren Hoekstra maakt de meest memorabele dingen mee. Momenteel is hij voetballend bij Jong Holland (Curaçao) en de ambitieuze Hoekstra gaat mogelijk binnenkort zijn geluk beproeven in voetballend Canada. Hoe de jeugdspeler van FC Dordrecht terecht komt bij de regerend landskampioen van Curaçao? ‘’Ik was gewoon op vakantie en ik mocht meetrainen, het beviel me wel goed op het eiland!’’

Menig lezer kan het zich wel voorstellen, een jonge jongen met een droom als profvoetballer. Bij Siebren Hoekstra is het een tikkeltje anders gelopen. Naast zijn droom als voetballer, heeft hij al twee cum laude afgeronde universitaire studies op zak. “Daarnaast ben ik al twee jaar zelfstandig ondernemer, mijn maatschappelijke carrière heb ik altijd belangrijker gevonden dan het voetbal.’’

Hij heeft heel zijn jeugd bij FC Dordrecht gevoetbald, maar kwam al snel tot de conclusie: “Ik ben niet de nieuwe Messi, anders speelde ik niet bij FC Dordrecht. Daarom heb ik mijn opleidingen ook altijd de hoogste prioriteit gegeven.’’ Hoekstra kreeg in de voorbereiding van het seizoen 2015/2016 – waarin FC Dordrecht actief was in de Eredivisie – wel wat speeltijd, maar kon geen plek in de selectie afdwingen. ‘’De promotie van FC Dordrecht naar de Eredivisie kwam voor mij gewoon op een slecht moment. Er werden veel nieuwe spelers aangetrokken en ik kreeg jammer genoeg niet mijn kans in de eredivisie.’’

Hoekstra kwam tot de conclusie dat zijn voetbalcarrière op hoog niveau hem te veel tijd kostte, om te combineren met een loodzware studie. Maar om het voetbal niet te missen besloot Hoekstra zich aan te sluiten bij VV Rijsoord. ‘’Het amateurvoetbal moest ik erg aan wennen, ik ben er soms te fanatiek voor.’’

Siebren was al altijd erg gefascineerd over een voetbalavontuur in het buitenland. ‘’Ik had mijn studies afgerond en een aantal jaar al goed verdiend, ik dacht: Waarom ga ik me niet weer focussen op voetbal. Maar dan deze keer in het buitenland.’’ De bedoeling was om voor het volgende voetbalseizoen een club te vinden in Canada. ‘’Ik ging tussentijds eerst op vakantie naar Curaçao en kwam daar een oude bekende tegen. Hij vroeg mij om een keer mee te trainen bij de regerend kampioen van Curaçao, CRKSV Jong Holland. Toen bleek dat er een groot toernooi aanstaande was, de CONCACAF cup. Dit is een toernooi met alle kampioenen van de Caribische eilanden. Ik mocht van de trainer aansluiten bij de selectie. Gelukkig kon mijn inburgering snel geregeld worden, doordat het eiland klein is. Nu mag ik hoogstwaarschijnlijk meedoen om de cup, heel gaaf!’’

Wel heeft hij nog steeds contact met clubs uit Canada, en verwacht hier misschien later toch nog een overstap naartoe te mogen maken. “Eigenlijk is mijn uiteindelijke doel om speelminuten in de MLS (Amerikaanse competitie) te maken. Maar dit zal de tijd zich uit moeten wijzen. Ik blijf gewoon hard werken, dan komt uiteindelijk alles goed.’’