Shirley Rentmeester wil dit seizoen opnieuw de dertig goals halen 

0
305
GVDB4018- VJBEVNJ2023

Sinds ze op haar vijftiende de overstap maakte van de meiden naar het damesvoetbal is het met aanvalster Shirley Rentmeester snel gegaan. Afgelopen seizoen was alweer het zesde jaar bij de senioren en maakte ze meer dan dertig goals voor SV Nieuwdorp, een aantal dat ze nu opnieuw wil halen en liefst nog wat meer.

“Ik ben bloedfanatiek en wil altijd winnen. Of het nou een partijtje is op de training, een oefenpotje of voor de competitie. Die drang leg ik mezelf op, want ik wil mezelf blijven meten en er het maximale uithalen wat erin zit. Hoever ik zou kunnen reiken dat durf ik niet te zeggen. Het belangrijkste is om hier bij Nieuwdorp/Patrijzen wekelijks proberen onze wedstrijden te winnen en daarin belangrijk te kunnen zijn.”

De 21-jarige spits begon bij v.v. Patrijzen in haar woonplaats ’s-Heerenhoek met voetballen. Eerst een paar jaar bij de jongens, totdat ze er een paar jaar mee stopte. ‘Bij de E’tjes ben ik weer begonnen in een meisjesteam en daar heb ik tot en met de MO17 gespeeld. Er was toen al een samenwerking met SV Nieuwdorp en het was in eerste instantie de bedoeling om bij de dames in het tweede elftal met z’n allen te starten. Zo konden we wennen aan het damesvoetbal op een iets lager niveau. In mijn eerste seizoen ben ik toen een aantal keer meegegaan met het eerste team en dat beviel me wel. Daarna ben ik vaker aangesloten en heb uiteindelijk de overstap al snel gemaakt.”

Sinds ze bij het eerste damesteam begon te spelen, prikte ze al geregeld een goaltje binnen en dat is ze sindsdien met grote regelmaat dus blijven doen. “Het gaat er mij in eerste instantie vooral om dat we als team winnen, maar als spits of soms linksbuiten vind ik wel, dat je moet proberen om dan ook met goals of een assist een aandeel te hebben in het resultaat. Dat kan in mijn ogen dus nog altijd beter, want soms laat ik nog te vaak de gemakkelijkste kansen liggen. Wanneer het een kans is waarbij ik één op één met de keepster kom, dan is het meestal wel een doelpunt. Ik ben nog jong, dus heb hopelijk nog heel wat seizoenen te gaan om me de mindere kanten van mijn spel te blijven verbeteren.”

Het fanatisme bij Rentmeester is duidelijk, al beseft ze ook dat bij het elftal waarin ze nu speelt niet iedereen op dezelfde manier de voetbalsport beleeft dan zij. “We trainen altijd met het eerste en tweede samen. We zijn één grote en hechte groep, maar daarin zit ook wel het nodige niveauverschil. De trainers doen dat perfect om toch iedereen op waarde te schatten en daarin te proberen ieder uit te blijven dagen. De jongste in onze groep is zeventien en de oudste is denk ik een jaartje of veertig. Toch past het allemaal prima bij elkaar en is het hier supergezellig, tijdens de trainingen en wedstrijden maar zeker ook bij activiteiten naast het veld. Dat maakt ook mede, dat ik het zo ontzettend goed naar mijn zin heb.”

Waar ze als voetbalster zichzelf wil blijven uitdagen, daar probeert ook in haar studie het maximale eruit te halen. Ze studeert MBO Onderwijsassistente en loopt momenteel stage op een basisschool in Heinkenszand. “Dat is prachtig om te doen en om te proberen kinderen te helpen in hun ontwikkeling. Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet. Ook qua voetbal denk ik soms wel eens na hoe het zou zijn op een hoger niveau dan vierde klasse. Voorlopig wil ik proberen om met Nieuwdorp/Patrijzen kampioen te worden. Dat waren we in 2019 ook en zo’n feestje zou ik nog wel een keer willen meemaken.”

Klik op SV Nieuwdorp voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SV Nieuwdorp voor meer informatie over de club.