Serooskerke en Veere erg tevreden over samenwerking jeugd.

0
113

SEROOSKERKE/VEERE – Het is voor het derde volledige seizoen, dat de SJO Serooskerke/Veere hun samenwerking beleefd. Een samenwerking die eerst al gestalte had met Samengestelde Teams (ST) maar inmiddels dus succesvol draait als een Samenwerkende Jeugd Organisatie (SJO).

 

 

“En daar zijn we natuurlijks als beide clubs enorm blij mee. Als je kijkt naar de jongste jeugd, die weet al niet eens meer beter dan dat ze voor de SJO Serooskerke/Veere voetballen. Dat is natuurlijk een goede ontwikkeling. Het was op termijn sowieso wel noodzaak geweest om de samenwerking te zoeken tussen clubs. Veere had iets minder jeugdspelers dan wij hadden, maar nu kunnen we dus iedereen op eigen leeftijd én eigen niveau kansen bieden om te voetballen. Dat was wellicht niet mogelijk geweest als alles bij het oude was gebleven enkele jaren terug”, aldus Ron Geuze, voorzitter Jeugdcommissie SJO Serooskerke/Veere.

Binnen het bestuur van de SJO zijn er enkele mutaties geweest, waarbij Danny Hanisch, Stefan Hillebrand en Yvon Goudzwaard als bestuurslid zijn gestopt. “Zij hadden daar allemaal een goede reden voor, maar gelukkig hebben we er met Ruud Aarnoutse een nieuw bestuurslid bij. We hebben dus op veld qua kader én op bestuurlijk vlak de zaken aardig op de rit staan. Het valt me elke keer weer op met hoeveel energie en passie mensen bezig zijn om onze jeugd te kunnen laten voetballen. Of ze nu trainer of leider zijn, in de jeugdcommissie zitten, toernooien organiseren, zorgen voor materialen of financiën, wedstrijden organiseren of velden speelklaar maken, of wat dan ook. Iedereen doet het met liefde. Liefde voor de jeugd en voor het voetbal. Dat is mooi om te zien.”

Het doel van de SJO is om iedere jeugdspeler op zijn of haar eigen niveau en binnen de eigen leeftijdscategorie te laten voetballen. Plezier is daarbij het allerbelangrijkste en daar waar dat kan natuurlijk gekoppeld aan prestaties. “We hebben in onze jeugd op verschillende leeftijden zowel selectieteams als recreatieve teams. Dat is ook nodig om voor elk wat wils te kunnen bieden. Op die manier leren kinderen zich op die manier te ontwikkelen en te genieten van de sport die ze, afwisselend in Veere en Serooskerke, het allerliefste uitoefenen. Het is overigens wel fijn dat nu voor iedereen de bal weer aan het rollen is. Dat er weer getraind en gevoetbald wordt, ondanks dat we de coronaperiode voorlopig nog niet afgesloten hebben natuurlijk.”

Meidenteam

Wat naast alle coronaperikelen (en noodzakelijke maatregelen die moeten worden genomen en nageleefd) nog wél een puntje van extra ‘zorg’ is voor de voorzitter, dat is de inrichting van het MO15-team. Zowel qua speelsters als technisch kader. “We kunnen daarvoor zeker nog wel meiden gebruiken die graag willen voetballen. En daarnaast zoeken we nog enthousiaste trainers/begeleiders voor de meiden. Dus is er iemand die het leuk lijkt die uitdaging aan te gaan? Dan kunnen ze zich altijd bij ons melden. Als we ook die posten ingevuld hebben, dan staat alles écht op de rails en kan de trein zonder zorgen gaan rijden. En dan weet ik zeker, dat iedereen met elkaar een hopelijk mooi, sportief seizoen tegemoet gaat.”

 

klik hier voor meer artikelen over Serooskerke