Seolto leeft toe naar tweede editie van Moerdijk International Cup U11

0
132

Na een geslaagde vuurdoop in 2018 gaat er vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 een wens van Seolto in vervulling. In die periode beleeft de Moerdijk International Cup (MIC) in de leeftijdscategorie ‘JO11’ een tweede editie en dus valt er in dat weekend weer een hoop te beleven op sportpark De Meeren.

Voor het 78 jaar oude Seolto vormde de eerste editie van het MIC een nieuw hoogtepunt in de imposante clubhistorie. Jeugdspelertjes van Seolto, buurman Virtus en het via een toernooi gekwalifi ceerde VV Stiphout Vooruit speelden vorig jaar tegen (internationale) profclubs en beleefden een fantastisch weekend. Dit was te danken aan vele inspanningen van clubvrijwilligers, sponsoren en de gemeente. Na een evaluatie stonden de lichten op groen voor een tweede editie en dus is men op sportpark De Meeren alweer druk in de weer om ervoor te zorgen dat het de vele gasten in Zevenbergen wederom aan niets ontbreekt.

STERK DEELNEMERSVELD
“We hebben vele complimenten ontvangen”, zegt Casper Scholten namens het organisatiecomité, die enorm uitkijkt naar editie twee. “Vrijwilligers, toeschouwers en de spelers genoten van een geweldig toernooi, dat werd gewonnen door de talenten van Ajax. Dat veel aansprekende profclubs terugkeren naar ons, maakt ons als Seolto heel trots.” Het woord ‘leuk’ is een understatement. De deelnemerslijst is indrukwekkend. Verdeeld over vier poules strijden PSG, AZ, KRC Genk, VV Seolto, RSC Anderlecht, PSV, FC Nordsjaelland, NAC Breda, Manchester City, Feyenoord, Sparta Rotterdam, een gekwalifi ceerd amateurteam, Ajax, FC Utrecht, Hammarby IF en vv Virtus om de titel. “Vorig jaar ontbraken Feyenoord, PSV en PSG en het is geweldig dat deze clubs met hun jeugdteams naar Seolto komen. Deze clubs hebben de toernooien voor het uitkiezen en komen naar Zevenbergen, een groter compliment kun je niet krijgen.”

ZELFDE DRAAIBOEK
Het inkleuren van het deelnemersveld en het vastleggen van speeldata zijn essentieel voor een toernooi, maar het binden van sponsoren was nog veel belangrijker voor de organisatie van de Moerdijk International Cup. “We hebben onze sponsoren wederom bereid gevonden om ons te helpen, daar zijn we ze heel dankbaar voor”, zegt Scholten. Partners vanuit de hele regio hebben opnieuw hun naam verbonden aan het toernooi, mensen in de omgeving stellen hun huis beschikbaar als logeeradres van spelertjes en vrijwilligers van Seolto staan klaar om allerlei taken uit te voeren. “We moeten wederom veel organiseren, maar kunnen het draaiboek van vorig jaar als leidraad gebruiken, dat is fijn. Bovendien hebben we geleerd van dingen die vorig jaar beter konden. Zaterdagochtend stonden er bijvoorbeeld in alle vroegte al spelers voor ons sportpark terwijl van ons nog niet iedereen aanwezig was. Dat moet dit jaar anders.”

Niet alleen voor de vele gasten belooft het een prachtig weekend te worden op sportpark De Meeren. Ook op ‘Seoltogebied’ valt er genoeg te genieten op het fraaie complex in Zevenbergen in het tweede weekend van september. Oud-NAC neemt het op tegen Oud-Seolto en het toeval wil dat het vlaggenschip van de oranjehemden zaterdagmiddag thuis voor de beker speelt tegen buurman Virtus. “Het gaat dus ongetwijfeld weer een mooi weekend worden”, voorspelt Scholten.