Selectie Oranje Wit 2021/2022 bekend

0
146

Het wordt het derde seizoen van hoofdtrainer Faysal Kadi Wahabi bij Oranje Wit. De eerste twee seizoenen zijn onderbroken door covid. Dat is vervelend, maar heeft ook goede dingen gebracht. We blikken terug, en kijken vooral vooruit, met hoofdtrainer Faysal en TC-lid (Technische Commissie) Remko Baars. Want een seizoen waarin weer gewoon gevoetbald kan worden, mét publiek langs de lijn, daar kijken we allemaal naar uit.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

“De selectie is zo goed als rond; het elftal blijft intact. En daar zijn we erg blij mee!”, begint Faysal. “Het waren natuurlijk een paar belachelijke seizoenen. We hebben een tijd niet kunnen trainen. En hoewel een aantal jongens zelf thuis heeft geprobeerd te trainen en in beweging te blijven, zie je dat bij de meesten de conditie behoorlijk teruggelopen is. Ik ben dus blij dat we in ieder geval weer mogen trainen.” “Toch heeft dat hele covid-gedoe ons ook goede dingen gebracht”, valt Remko hem bij. “Het eerste seizoen van Faysal moesten we vrijwel ons hele eerste team opnieuw vullen. Dat was geen lekker begin. Het tweede seizoen zijn we verder gaan bouwen. Wat jongens weg, wat nieuwe jongens erbij. De afgelopen maanden hebben we nog een extra slag kunnen maken. We konden in alle rust aan het team bouwen zonder de druk van een competitie erachter.”

Samenwerken en opleiden

“Bouwen aan een selectie die grotendeels bij elkaar blijft”, gaat Faysal verder. “Daar zijn we blij mee. Er staat een sterke basis. Bovendien is zeker 70% van het eerste elftal Oranje-Witter. Dat is wat we willen als club. De Oranje-Witter die langs de lijn staat, moet zich herkennen in het voetbal dat gespeeld wordt.” Remko: “We zijn als TC ook blij dat het beleid dat we daarin als club hebben steeds zichtbaarder gaat worden op het veld. De samenwerking met het tweede elftal en de JO19-1 – en de structuur die we daar de afgelopen maanden in aangebracht hebben – spelen daar een grote rol in.” “Daar sluit ik me bij aan”, valt Faysal hem bij. “Ik ben bijvoorbeeld erg blij met Paul van Oosten als trainer van het tweede. Zijn visie voor het tweede elftal is dat hij spelers klaarstoomt voor het eerste. Momenteel trainen er ook vijf jongens vanuit het tweede mee bij het eerste. Het is dan belangrijk dat je goed met elkaar samenwerkt als trainers, bijvoorbeeld als het gaat om posities. Als we voor het eerste elftal iemand op het oog hebben voor een bepaalde positie, dan moet de betreffende speler ook in het tweede op die positie spelen. Zo ben je actief bezig met opleiding en doorstroming.” “En dan helpt het dat de trainer van JO19-1 die visie deelt”, vult Remko aan, “Want als je een aantal jongens uit het tweede elftal door laat stromen naar het eerste, is er vanuit JO19-1 weer nieuwe aanwas nodig voor het tweede.”

Herkenbaar voetbal

Het ziet ernaar uit dat er weer een redelijk normaal seizoen voor de deur staat. Welke doelstellingen hebben de hoofdtrainer en TC? Faysal: “Ik hoop dat er vanaf mei alweer wat meer mogelijk is. Dan kunnen we de voorbereiding op het komend seizoen vroeg starten. Denk bijvoorbeeld aan de Regiocup waar veel mooie clubs aan deelnemen. Allereerst gaan we een herkenbaar Oranje Wit laten zien. Met deze spelers, en de doorlopende leerlijn, gaat dat zeker goedkomen. Daarnaast hebben we natuurlijk de doelstelling van de club als het gaat om prestatie: met zoveel mogelijk eigen spelers, zo hoog mogelijk eindigen.” Met welk systeem hij dat van plan is, is wat Faysal betreft niet het allerbelangrijkste: “Ik speel graag 1-4-3-3, maar met systemen ben je afhankelijk van mensen. Belangrijker vind ik eigen initiatief. Dat spelers weten wat ze moeten doen op welke plek én kunnen schakelen als er gewisseld wordt. Basisprincipes zijn belangrijker dan een systeem.”

Selectie 2021/2022 – Oranje Wit 1

Marnix van Vuuren, Luc Francissen, Joris in ‘t Veld, Achraf Bouchtir, Thomas Boudesteijn, Armando Tuur, Manucho Adelino, Akin Arslan, Ivar de Boer, Bedirhan Yildrim, Pascal van der Kooij, Marruchen Zimmerman, Ruben Retel, Anouar Said, Mike Langerak, Jermaine Sewambar, Mike Muijen

Bron & foto: Oranje Wit

Voor meer artikelen over Oranje Wit klik hier