Seizoen van Senne Scheeren en Grenswachters nog te wisselvallig

0
157
GVDB8981- 1

Doelpunten scoren, het is de essentie van voetbal om wedstrijden te kunnen winnen. Het kan echter ook een manco blijken als ze te vaak uitblijven. Dat laatste is volgens aanvaller Senne Scheeren de voornaamste redenen waarom Grenswachters zich in de 4e Klasse A maar net boven de veilige streep bevindt.

“Willen we daar uiteindelijk wegkomen, dan zullen we echt veel vaker onze kansen moeten zien te verzilveren. We hadden in het recente verleden spelers zoals onder meer Nicky Verboven en Tim van de Bleeken die veelvuldig scoorden, maar zij spelen niet meer in het eerste. Dus één van de spelers die nu voor de doelpunten zou moeten zorgen ben ik, maar dat loopt nog niet zoals ik zou willen jammer genoeg.”

Al een aantal seizoenen ziet de selectie van Grenswachters er nagenoeg ongewijzigd uit met af en toe een aanvulling uit een lager elftal of vanuit België. “Maar het gemis van bijvoorbeeld Tim en Nicky dat is niet echt opgevuld en dat kan op het niveau van vierde klasse toch echt een wereld van verschil betekenen in resultaten en op de uiteindelijke eindklassering. Daarnaast is ook ons spel als zodanig sinds de start van de competitie ook heel wisselvallig. Tegen DSE werden we kansloos weggespeeld en we verliezen geflatteerd van Hoeven. In die wedstrijden kogelen zij van ruim twintig meter een ongekende bal binnen en missen wij in de allerlaatste minuut een enorme kans. Op die beslissende momenten staan we net niet op de juiste plaats of wil de bal er niet in. Terwijl we de derby’s tegen ODIO en zelfs uit tegen WVV’67 dan wel allebei winnen.”

De wisselvalligheid is groot en verschilt dus per week en per wedstrijd. “Het is ook echt winnen of verliezen. De selectie is ook niet heel breed, dus zullen we moeten proberen om het gehele seizoen de boel zoveel mogelijk fit te houden. Want iedereen hebben we wel nodig om te kunnen komen tot optimaal resultaat. Er zijn een paar jongens uit België bijgekomen en dat is soms ook nog wel even zoeken hoe we elkaar het beste kunnen vinden in het veld. Toch ben ik er wel van overtuigd dat we minimaal op dit niveau thuishoren als Grenswachters zijnde en misschien dat we nog wel mogen hopen op een extraatje. Er zijn drie degradanten uit de derde klasse bijgekomen, dus over de gehele lijn stijgt het niveau en dat zal ook volgend seizoen weer gebeuren. Alleen maar mooi, al betekent het wel dat je toch moet proberen toe te werken naar constantere prestaties om niet in de problemen te komen op het eind van de rit.”

Scheeren, die dit seizoen door trainer Peter van Oirschot meestal als spits of linksbuiten wordt gebruikt, speelt al vijftien jaar bij de bespeler van Sportpark De Buizerd in zijn woonplaats Putte. Toch was vorig seizoen voor de 23-jarige aanvaller pas het eerste jaar bij de eerste selectie. “Daarvoor heb ik eerst nog met vrienden in het tweede gespeeld en pas sinds de komst van Peter vorig seizoen ben ik aangesloten bij het eerste. Nu ben ik basisspeler en dat wil ik natuurlijk zo lang mogelijk blijven. Bij het tweede was leuk en vooral ook heel gezellig, maar ik heb nu ook de drive wel om te kijken wat er op sportief vlak uit te halen valt. Om te beginnen moet sowieso mijn scorend vermogen omhoog, want één goal is te weinig. Dat moeten er meer worden, maar gelukkig heb ik daar nog een flink aantal wedstrijden de tijd voor. Het nog lang geen mei….”

Klik op vv Grenswachters voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Grenswachters voor meer informatie over de club.