Seizoen met nul officiële wedstrijdminuten

Welgeteld vier competitiewedstrijden speelde SC Emma dit seizoen. En die miste Randy van Eden allemaal. Precies op het moment dat hij voldoende hersteld was van zijn enkelblessure, sloten de sportcomplexen noodgedwongen de deuren.

DORDRECHT – ,,Voor het eerst in mijn loopbaan heb ik in een seizoen nul minuten gespeeld tijdens de competitie’’, vertelt Van Eden. ,,Tijdens de voorbereiding heb ik mijn enkelbanden gescheurd, waardoor ik er een tijdje uit heb gelegen. Voor mij is het daarom extra vervelend dat de competitie werd stilgelegd, want nadat ik de eerste vier wedstrijden langs de kant had gestaan was ik juist weer klaar om mee te doen.’’

Van Eden is te bestempelen als voetbaldier. In zijn stem klinkt dan ook de pijn door als hij vertelt wat hij momenteel mist. ,,Geen vrijdagavondje met de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie van FC Dordrecht. Naar de wedstrijden toeleven, dat vind ik altijd heerlijk. Nu is dat er niet bij. Op zondagochtend vroeg wakker worden met een gevoel van wedstrijdspanning, dat mis ik echt. Die beleving is gewoon helemaal weg. Nu sta ik op tijd op om te kunnen trainen. Maar dan ben ik om een uur of elf wel weer thuis en heb ik de hele middag nog voor me. En dan is er helemaal niks te doen. Ga ik maar een beetje voetbal kijken op de bank. Of mijn vriendin lastigvallen. Die wordt mij af en toe ook wel zat, haha.’’

Kabouters
Naast de training op zondagochtend kan Van Eden ook op dinsdag- en donderdagavond bij Emma terecht voor een oefensessie. ,,Gelukkig ben ik nog net jong genoeg om aan de groepstraining mee te doen. Op zaterdagochtend help ik dan ook nog mee bij de kabouters, om die te helpen bij hun eerste stappen op het voetbalpad. En af en toe geef ik op woensdagavond training aan vrouwen 2, het elftal van mijn vriendin.’’

Wanneer er weer wedstrijden gespeeld worden? Van Eden durft er niet meer op te hopen. ,,Toen corona net begon, zeiden ze dat het een maand of twee zou duren. Daarna hoopten we op het najaar, maar toen kwam het natuurlijk al snel weer stil te liggen. Vervolgens hebben we ons allemaal gericht op februari en werd het weer niks. Nu hoopt iedereen natuurlijk later dit voorjaar of in de zomer weer wedstrijden te spelen, maar eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in. Ik reken nergens meer op.’’

Derdeklasser
Overigens, zo merkt Van Eden enigszins cynisch op, hebben de afgebroken coronaseizoenen een voordeel. Wanneer na de zomer het nieuwe seizoen begint, mag Emma zich al drie jaargangen op een rij derdeklasser noemen. ,,Daar lachen we in de selectie wel eens om. Emma was jarenlang een vijfde- en vierdeklasser. Nu blijven we vanzelf in de derde klasse. Al is het vooral jammer dat we ons dit seizoen niet hebben kunnen laten zien. Een jaar geleden stonden we er slecht voor en bleven we in de derde klasse door corona. Dit seizoen was de selectie flink versterkt en werden we door sommigen zelfs tot de favorieten gerekend. We hadden gehoopt een rol van betekenis te spelen, maar die kans hebben we niet gehad.’’

Klik hier voor meer artikelen over SC Emma

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.