SDV 4 coach/speler Pritam Soekhradj wordt met zijn team geteisterd door blessures

0
333
Pritam-Soekhradj-SDV4

Pritam Soekhradj is 21 jaar oud en is speler, manager en coach bij SDV 4. Dit vriendenteam speelt in de vijfde klasse, maar toch leven alle jongens erg voor het spelletje en presteren ze normaliter erg goed. Helaas wordt het elftal dit seizoen geteisterd door blessures, waardoor het team terug te vinden is op een plek op de ranglijst waar ze naar eigen zeggen absoluut niet thuis horen.

Even voorstellen
“Ik ben Pritam Soekhradj. Ik ben werkzaam bij de Seats And Sofa’s als verkoper en investeer mijn geld in van alles en nog wat. In mijn vrije tijd sport ik super veel. Ik doe calisthenics en voetbal. Daarnaast game ik graag en speel ik graag spelletjes in mijn vrije tijd. Ook reis ik veel. Zo ben ik in 2022 alleen al naar Dubai, Panama, India, Frankrijk, Portugal, België en Duitsland geweest.”

Jeugd carrière
Toen Pritam vijf jaar oud was begon hij met voetballen bij CKC in de F7. Hij zat toen in het elftal bij huidig Excelsior prof Nathan Tjoe-A-On. Hij dribbelde destijds al iedereen voorbij, waardoor Pritam in zijn eerste seizoen direct kampioen werd. “Ik zelf kon er nog weinig van en begreep het spelletje nog niet helemaal. Na 3 jaar voetballen was het WK2010. Deze heb ik heel aandacht gevolgd en dat was het moment dat ik verliefd werd op het spelletje en het begon te snappen.”

Vriendenteam
Soekhradj heeft 10 jaar gevoetbald bij CKC. Hier heeft hij de jeugd doorlopen en heeft hij één jaar bij de selectie gespeeld in CKC JO15-2. Toen hij bleef zitten in HAVO 4 richtte hij een vriendenteam op bij VVOR. Na 2 jaar ging het elftal in zijn geheel spelen bij SDV, waar ze nu drie jaar actief zijn. “Het elftal heb ik zelf bij elkaar verzameld. In HAVO 4 ben ik blijven zitten en met alle jongens die zijn blijven zitten zijn we toen een vriendenteam gestart. Inmiddels is dat 5 jaar geleden. Jaarlijks gaan er jongens weg, maar telkens zoek ik er dan weer nieuwe jongens bij. Dit zijn meestal buurjongens, vrienden, oud teamgenoten, broertjes en ga zo maar verder. Ondanks dat er telkens jongen weg gaan en bij komen zijn we echt een eensgezinde vriendengroep. Er is onderling ontzettend veel vertrouwen en goede banden. Ook als er op privé gebied iets speelt kunnen we altijd bij elkaar terecht. Er is daarnaast veel vertrouwen in mij als trainer dat ik het eerlijk en tactisch neer zet. Verder zitten we met SDV bij een bijzondere vereniging die enkel uit vriendenteams bestaat. Hierdoor helpen we elkaar altijd met spelers lenen, samen trainen, oefenwedstrijden en soms zelfs uitgaan.”

Naast voetballen onderneemt het elftal van Soekhradj graag activiteiten met elkaar. Zo zijn ze een aantal keer gaan karten, 2 x gaan paintballen, hebben ze een aantal wedstrijden van Feyenoord en Excelsior bezocht, gaan ze samen kleding kopen en gaan ze samen uit.

Derde helft
Het elftal van Soekhradj doet niet aan een traditionele derde helft. “We gaan na de wedstrijd gewoon naar huis. Vervolgens gaan we ‘s avonds de stad in en gaan we uit. Hierbij ben ik zelf in mijn ogen een kleine speler. Jeremy zie ik als de koning van het tanken van liters alcohol, terwijl Mick het grappigst is als hij wat op heeft. Ik zou hem hierom de hofnar van de derde helft noemen. Verder verdiend Ruben complimenten voor het feit dat hij nog nooit bad is gegaan.”

Huidig seizoen
Het huidige seizoen verloopt in de ogen van Pritam dramatisch. “Een aantal goede spelers is het geluk hogerop gaan zoeken en we worden geteisterd door blessures. Door veel afwezigen raken we niet op elkaar ingespeeld en laten we veel punten liggen tegen kwalitatief mindere tegenstanders. Hier baal ik erg van, omdat mijn ambitie is om kampioen te worden. Ik denk dat dit goed mogelijk is aangezien we een goede groep hebben en vorig jaar derde zijn geëindigd op hetzelfde niveau. We lagen toen zelfs op kampioenskoers, maar verloren aan het einde van het seizoen helaas nipt van de nummers één en twee. Voor dit seizoen hoop ik dat we nog voldoende punten kunnen pakken om in het linker rijtje te eindigen.”

Hoogte-en dieptepunten
Pritam heeft net als iedere voetballer in zijn carrière vele mooie, maar ook minder mooie momenten meegemaakt. Het dieptepunt voor hem was het gelijk spelen in de kampioenswedstrijd bij CKC C3. ”We speelde 1-1 tegen de nummer 3. Een overwinning had ons direct het kampioenschap opgeleverd maar het mocht niet zo zijn. Daar slaap ik nog altijd slecht van.” Uiteraard denkt hij liever terug aan de mooie momenten. Met als absolute hoogtepunt het eerste seizoen met zijn huidige vriendenteam. Het team werd namelijk in hun eerste seizoen samen direct kampioen. Soehkradj maakte toen in de kampioenswedstrijd een hattrick tegen rivaliserende club RVVH. Andere hoogtepunten voor hem waren de prijzen die hij won bij VVOR en de winst van de SDV (super) cup tijdens de corona periode. “Tijdens de corona periode mochten er alleen onderlinge oefenwedstrijden gespeeld worden binnen de vereniging. Ons geweldige bestuur kwam toen met het idee van de “SDV CUP” en de “SDV supercup”. Met alle teams binnen SDV hebben we toen een competitie gespeeld aangezien het niveauverschil tussen de teams niet al te groot is. Dit toernooi wonnen we met het team.”

Rituelen
Om optimaal te kunnen presteren heeft Pritam naast goed trainen een aantal vaste rituelen. Zo eet hij iedere vrijdag al vijftien jaar lang spaghetti bolognese die zijn moeder voor hem maakt. Daarnaast staat hij voor iedere eerste wedstrijd van het seizoen een uur eerder op om een aantal afleveringen te kijken van het eerste seizoen van Inazuma Eleven.