SDO’63 onaangenaam verrast door bericht

LAMSWAARDE – Het was tijdens het jaarlijkse Oktoberfest, toen de spelersgroep van SDO’63 onaangenaam verrast werd door een bericht op social media, dat hun toenmalige trainer Danny Magito aan de slag ging bij Veere. Een dag voor de derby Graauw-SDO’63. Die eindigde in 0 – 0, zónder Magito op de bank.

“Dat was een belachelijke situatie natuurlijk. Wij wisten als spelersgroep én van niets en dan krijg je zo’n bericht onder je neus geschoven. We hebben toen voor de wedstrijd tegen Graauw met een groep jongens en bestuur Danny Magito gesproken. Toen bleek al snel dat het beter was direct afscheid te nemen. Dat hebben we gedaan, waarna we besloten het als groep en resterende staf zelf op te pakken. En tot op heden gaat dat erg goed’, aldus middenvelder Jeffrey de Koning.

Hij is, samen met medespeler Yannick Brasser én keeperstrainer Willem Ruijtenbeek nu als interim-trainer verantwoordelijk voor trainingen, opstelling en begeleiding. “Dat hebben we als groep en bestuur zo afgesproken. We hebben van de KNVB voorlopig dispensatie gekregen, mede vanwege de bijzondere situatie. Het is nu aan ons om te kijken op termijn hoe we het structureel oplossen. We zouden een trainer willen, die het huidige seizoen afmaakt. Daarna willen we met een schone lei beginnen, eventueel met een nieuwe trainer. Tot die tijd proberen we met elkaar de bakens zo goed mogelijk te verzetten en resultaten te boeken.”

Vanuit de club wordt door de Technische Commissie de balans opgemaakt en zijn ze de opties aan het onderzoeken om de ontstane situatie op te lossen. Een situatie die volgens De Koning misschien wel voorkomen had kunnen worden. “Toen we vorig jaar gingen praten over verlenging van het trainerschap heeft Danny steeds om uitstel gevraagd. Achteraf hoorden we dat hij tientallen clubs ook zelf had gebeld. Wij hebben hem toen langer de tijd gegeven om te beslissen.

Eigenlijk hadden we toen al moeten besluiten om te stoppen, want een trainer die zo lang wacht wil liever elders werken. En dat bleek helaas ook in oktober. Maar dat is achteraf. Wij willen vooruit en proberen om voor onszelf een zo goed mogelijk seizoen te draaien. We hebben gelukkig qua spelers weer wat mensen erbij gekregen en we doen het niet onaardig. Dat laat zien dat we volwassen zijn en dat is alleen maar een compliment aan iedereen.”

Wil je meer informatie over de club SDO’63? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.