Schoonen droomt met Nieuw Borgvliet van nieuw kampioenschap

0
113

BERGEN OP ZOOM – Hij begon ooit eerst bij Spado met atletiek, maar als heel snel had Stefan Schoonen door dat voetbal voor hem een leukere sport was. Zo meldde hij zich aan bij MOC’17 waar hij, op een uitstapje naar RBC Roosendaal na, de gehele jeugd doorliep. Inmiddels speelt hij bij Nieuw Borgvliet, koploper in de 4e Klasse B van het zondagvoetbal.

En die koppositie is best verrassend te noemen, daar Nieuw Borgvliet vorig jaar kampioen werd een niveau lager in de vijfde klasse A. “Natuurlijk stel je doelen vooraf die je hoopt te halen, maar zeker als promovendus is dat in eerste instantie toch vaak handhaving. In mijn eerste seizoen werden we ook kampioen en degradeerden we een jaar later direct weer. Dat is nu wel even anders”, aldus de 23-jarige aanvaller die aan zijn vierde seizoen bij Nieuw Borgvliet bezig is.

Schoonen, in het dagelijks leven juridisch specialist bij een makelaarskantoor in ’s-Hertogenbosch, droomt inmiddels stiekem van een nieuw kampioenschap met zijn ploeg. Een doelstelling die gezien de stand op de ranglijst wellicht realiteit kan worden.

“Maar eigenlijk hebben wij als team al direct bepaald dat we, gezien de kwaliteiten die wij als ploeg hebben samen met de jongens die erbij zijn gekomen, de lat hoog te leggen. Het doel wat wij voor ogen hadden was een plek in de top vijf met een periodetitel. Helaas zijn we de laatste periode net misgelopen op doelsaldo, maar als je een jaar geleden had gezegd dat Nieuw-Borgvliet mee zou doen om het kampioenschap in de 4e klasse zou er vreemd opgekeken worden. Maar wanneer je zoals nu de ranglijst aanvoert halfweg de competitie, dan klinkt het ineens een stuk realistischer. Weer promoveren of zelfs kampioen worden, zou een heel knappe prestatie zijn.”

Zover is het echter voorlopig nog niet, maar de snelle aanvaller geniet van het momentum. “Het niveauverschil tussen de vijfde en vierde klasse is in mijn ogen niet zo heel groot, al spelen wij nu wel zelf anders voetbal. We hebben wat spelers erbij en kunnen nu veel meer het spel maken en dwingender en effectiever zijn dan de tegenstanders. We voetballen ook als een ploeg met vertrouwen. Ik denk dat dit wel de basis is voor een sportief succes. Door het aantrekken van een aantal nieuwe jongens dit seizoen is met name de as van het veld erg versterkt. Dit zorgt voor veel rust en voetballend vermogen binnen het team.”

Door het aantrekken van deze nieuwe jongens is er een concurrentiestrijd, dit zorgt volgens Schoonen ervoor, dat men elkaar erg scherp houdt. “En dat dwingt iedereen tot presteren en groei. Het lijkt mij dan ook erg leuk om misschien in de derde klasse te gaan spelen op nog een hoger niveau. Maar zeker ook omdat ik dan waarschijnlijk tegen Moc’17 speel, waar ik mijn gehele jeugd heb doorlopen. Als speler zelf wil ik natuurlijk het maximaal haalbare uit mijzelf en de ploeg halen. Maar eerst zorgen dat we onze huidige vorm en resultaten kunnen vasthouden, dan zien we aan het eind wel of de droom realiteit is geworden.”

Wil je meer informatie over de club  Nieuw Borgvliet? Klik hier.