Schijf schrijft historie: ‘Nog steeds niet te bevatten’

0
237

Voetbalvereniging Schijf kende een droomseizoen 2017-2018. De ploeg overtrof alle verwachtingen door met louter eigen jongens het kampioenschap in de vierde klasse B te pakken. “Het beste elftal dat Schijf ooit heeft gehad.”

Cees van Beers lijkt het nog steeds niet te bevatten. Onder zijn leiding heeft Schijf vorig seizoen het kampioenschap in de vierde klasse gepakt. Een unicum, uitzonderlijk, superlatieven schieten te kort om de prestatie van de club uit het dorp met ruim 1500 inwoners te beschrijven. Het feest was dan ook groots. “We werden kampioen op donderdag. De wedstrijd was rond 21.00 uur afgelopen en toen zijn we tot 05.30 uur doorgegaan bij Schijf, er is 1.700 liter bier doorheen gegaan. Het was ook ongekend druk, naar schatting stond er 1200 man. Vervolgens zijn we met de taxi naar Antwerpen gegaan, we waren pas om 10.30 uur weer thuis. Toen zijn we anderhalf uur gaan slapen, om daarna nog een kroegentocht door Schijf te doen. Het was een gigantisch feest”, aldus de trainer. Op zondag wachtte een tocht met de platte kar door het dorp en zijn spelers vertrokken voor het teamuitje. “Die sloeg ik over, daar ben ik te oud voor.”

Schijf heeft afgelopen seizoen bewezen meer te kunnen dan hard werken alleen, volgen Van Beers. “Er was altijd een soort minderwaardigheidscomplex, dat wij alleen maar hard konden werken. Vorig jaar hebben we het tegendeel bewezen.” Schijf overwon ook een inktzwart dieptepunt. “Het ernstige ongeluk dat Bas Adriaensen had vlak voor Kerst. Dat was een schok voor ons, dat trok de hele groep zich enorm aan. Uiteindelijk hebben we gezegd: ‘We moeten zo lang mogelijk meedoen voor het kampioenschap, voor Bas.’”

Adriaensen herstelde zich gelukkig goed. Hij zal ook hard nodig zijn komend seizoen in de derde klasse, weet Van Beers. “Het wordt heel zwaar. Ik zie ons nog altijd als een vierdeklasser, we moeten eerst maar bewijzen dat we ons in de derde klasse kunnen handhaven. We spelen tegen clubs met 1500 leden en teams die overal spelers vandaan halen. Ons voordeel is dat we frank en vrij kunnen voetballen, het doel van de club is een stabiele vierdeklasser zijn. Maar ik wil niet degraderen, we gaan er alles aan doen om Schijf in de derde klasse te houden. We hebben een groep die elkaar niet laat stikken, een geweldige mentaliteit.” En als één Schijfs team het kan, is het deze selectie wel. “Ik heb al verschillende oude supporters horen zeggen dat dit het beste elftal is uit de historie van Schijf.”