SC Gastel herpakt zich in 2e helft tegen Rood-Wit

0
211
Rood Wit - SC Gastel

Na lang knokken en een goede reeks staat SC Gastel dan eindelijk op de plaats waar ze graag willen eindigen, namelijk de eerste plaats. Om op die plaats te blijven staan, moet er gewonnen worden uit bij Rood-Wit 1 uit Sint-Willebrord.

Na het 1e fluitsignaal was het SC Gastel dat in de beginfase wat kleine kansjes kreeg maar niet scherp genoeg was. Hierna gebeurde er van beide kanten vrijwel niks en was het heel onrustig bij beide ploegen. SC Gastel probeerde zich te herpakken, maar was niet fel en doortastend genoeg. In de 31e minuut was het de eerste keer dat Rood-Wit in de buurt van de goal kwam en op het oog een makkelijk gegeven penalty meekreeg. De rechtsbuiten van Rood-Wit ging achter de bal staan en schoot de bal dwars door het midden binnen (1-0).

Kort hierna was het SC Gastel dat met een gelukje zomaar op gelijke hoogte had kunnen komen. Een vrije trap vanaf rechts van Harm werd weggekopt en viel terug op de zestien meter. Richard kopt de bal terug in. De verdediger van Rood-Wit kopt de bal volledig de verkeerde kant op, waardoor de bal net naast het doel stuitert. In de 39e minuut was het weer raak voor Rood-Wit uit een standaardsituatie. Een vrije trap op de zestien meter werd verkeerd ingeschat door Coert en de bal viel laag in zijn hoek binnen (2-0). Hierna gebeurde er van beide kanten niks meer en ging SC Gastel rusten met een achterstand.

2e helft

Na rust kwam er een heel ander SC Gastel uit de kleedkamer. Het was gretig en won veel duels. Dit leidde al vrij snel tot een goede kans voor SC Gastel. De toon werd hiermee gezet en SC Gastel ging er alles aan doen om de achterstand om te buigen. Vrij kort hierna maakte het ook de snelle aansluitingstreffer. In de 55e minuut werd Robin ingespeeld op links. De rechtsback van Rood-Wit dacht de bal nog te kunnen onderscheppen, maar kwam net te kort. Robin geeft een voorzet, en bij de tweede paal was het de vrijstaande Harm die de bal uit de lucht langs de keeper schiet (2-1).

Rood-Wit kon de hoge druk en felheid van SC Gastel niet tegenhouden en dit resulteerde in de gelijkmaker. In de 57e minuut was het Koen die Robin inspeelt links in de zestien meter. Robin legt de bal breed, en de inlopende Bas schiet de bal laag langs de keeper (2-2).

Met nog aardig wat tijd en geloof ging SC Gastel vol voor de overwinning. In de 60e minuut werd SC Gastel in het zadel geholpen. Na een opstootje kon de rechtsback vertrekken door een terechte directe rode kaart. SC Gastel bleef koel en wist dat het met een man meer en nog veel tijd op de klok kansen zou gaan krijgen. in de 63e minuut gebeurde het gelukkig al snel. Een ingooi van Richard werd doorgekopt door Robin. Rhinaldo stond vrij en schiet de bal uit de stuit hard de kruising in (2-3). Met een mannetje meer kon SC Gastel makkelijk de vrije man telkens vinden en werd er ten opzichte van de 1e helft stukken beter gevoetbald.

Slotfase

In de 76e minuut nam SC Gastel verder afstand van Rood-Wit. Bas geeft de bal op rechts mee aan Harm die een directe lage voorzet geeft op Sjoerd, zijn inzet ging hard op de lat. Finn kopte de bal daarna terug in de richting van Rhinaldo, die de bal laag langs de keeper binnenschiet (2-4). Rood-Wit was uit gestreden, en SC Gastel speelde de wedstrijd zakelijk uit.

Klik op SC Gastel voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SC Gastel voor meer informatie over de club.