SC Gastel dichtbij drie punten tegen Rimboe

0
403
SC Gastel

Na een weekje rust wegens carnaval stond er een uitwedstrijd op de planning tegen Rimboe 1 uit Wouwse Plantage. De laatste wedstrijden pakt Rimboe aardig wat punten. Kees de Rooij waarschuwde de mannen van SC Gastel vooraf.

In de openingsfase werd het spelbeeld duidelijk. SC Gastel had veelvuldig de bal en Rimboe zakte in en loerde op een snelle counter. In de 5e minuut de eerste en gelijk levensgrote kans voor SC Gastel. Harm wordt op rechts vrijgespeeld en geeft een perfecte lage voorzet. Matthijs komt inlopen en werkt af, de keeper van Rimboe keerde knap de inzet van Matthijs. De toon werd hiermee gezet en ze probeerde snel op voorsprong te komen.

Door het steeds fel afjagen had de ploeg van De Rooij snel de bal in eigen bezit, en kon Rimboe alleen maar tegenhouden. Er lag veel ruimte aan de linkerkant bij Richard Hamers, die in de beginfase veelvuldig mee op kon komen of iemand aanvallend kon vrijspelen. In de 26e minuut beloonde SC Gastel zich na de doortastende start. De ploeg kreeg een vrijetrap die scherp werd ingedraaid door Harm Lambregts, en Matthijs Nagtzaam die bij de tweede paal de bal langs de keeper kopt (0-1). SC Gastel bleef overwicht houden de rest van de eerste helft en gaf niks meer weg.

2e helft

Na rust werd het voetballend wat minder aan de kant van SC Gastel, maar bleef het zeer goed werken als collectief. Rimboe kreeg in de 66e minuut hun eerste en ook enige kans van de wedstrijd. De bal komt uit de kluts rechts schuin voor de goal. De rechtsbuiten komt inlopen, maar schiet voorlangs. Het werd steeds grimmiger in het veld. Er werden met momenten harde duels gespeeld, waarbij Rimboe het veelvuldig niet eens was met de beslissingen van de scheidsrechter. Nadat de aanvoerder van Rimboe kon gaan douchen wegens zijn tweede gele kaart en veel gezeur kwam van ploeggenoten richting de scheids, vond de leidsman het voor de eerste keer genoeg en staakte de wedstrijd in de 75e minuut.

Na een korte onderbreking werd de wedstrijd weer hervat. Er zat veel frustratie bij Rimboe en dat bleef ook na de onderbreking. Tot overmaat van ramp kreeg Joris een bizarre tackle te verwerken van de centrale verdediger, waardoor hij de wedstrijd niet uit kon spelen. De scheidsrechter gaf slechts geel hiervoor. Kort hierna werd de wedstrijd definitief gestaakt, nadat spelers van Rimboe de scheidsrechter meermaals beledigden na in hun ogen verkeerde beslissingen. Er viel nog een directe rode kaart voor de linksback die verbaal over de grens ging richting de scheids. Extra zuur voor SC Gastel, dat met een 0-1 voorsprong tegen 9 man van Rimboe moet terugkomen voor een aantal minuten om de wedstrijd uit te spelen.

SC Gastel 1 speelt op 3 maart thuis tegen VVR 1 uit Rijsbergen. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.

Klik op SC Gastel voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SC Gastel voor meer informatie over de club.