SC Emma verstevigt koppositie

0
327

Na een klinkende overwinning in Lage Zwaluwe moesten de dames het vandaag in eigen huis opnemen tegen de dames van DVVC VR1. De sfeer bij het thuispubliek zat er vanaf het begin al goed in. Bijgestaan door Emma liefhebber John van Slooten en Ton van Eijsden wij klaar voor de 4e wedstrijd van de dames.

Vanaf de aftrap was het al snel duidelijk dat de dames zin hadden in de wedstrijd. Na een goede aftrap kwam Morgan in de 1e minuut één op één voor de keeper. Morgan wist helaas niet het net te vinden en schoot de bal iets over het doel heen.

DVVC VR1 was verrast door de felle start van onze dames en had moeite om controle te houden op het middenveld, na balverlies op het middenveld van DVVC schakelde Emma snel om, met een lange bal wisten zij Morgan te vinden die een 2e kans kreeg om de score te openen, dit keer was het raak en schoot Morgan de bal langs de keeper heen, 1-0 Emma.

Emma was na de 1-0 iets te nonchalant aan de bal, DVVC was scherp en lieten zien dat zij hier niet zomaar waren gekomen om eventjes leuk te voetballen, in de 5e minuut kwam de nr. 15 van DVVC aan de bal, met haar fysieke voordeel lukte het haar om zich langs 3 Emma spelers te wurmen en tekende voor de 1-1, Emma was verrast door de snelle tegentreffer. Trainerskoppel Otto en Tonnie zette de dames gelijk op scherp.

De dames toonde veerkracht en lieten vanaf de aftrap zien dat zij hier niet van onder de indruk waren. De dames waren voetballend de betere ploeg, in de 11e minuut kwam Claire na een goede bal van Mandy één op één met de keepster. Helaas was het schot iets te zacht en liet zij de kans liggen om de dames op 2-1 te zetten. Het spelbeeld was daarna in evenwicht, het lukte beide partijen niet om tot een serieuze kans te komen. Beide partijen waren bezig met het zoeken naar de voorsprong, het was duidelijk dat de partijen aan elkaar gewaagd waren.

In de 29e minuut was het dan eindelijk raak, Emma kreeg na een goede aanval een corner toegewezen, Britt ging klaarstaan om de corner te nemen en zag dat de keepster iets te ver voor haar goals stond. Britt probeerde het en liet de keepster kansloos achter, de bal verdween over de keepster in de kruising, 2-1 Emma. Het thuispubliek reageerde enthousiast op de goal. Britt liet zien wat voor geweldige trap zij wel niet in haar benen had.

Na de 2-1 gooide DVVC hun tacktiek om en koos voor meer evenwicht op het middenveld, toch kwam Morgan in de 35e minuut via een steekpass van Britt één op één uit met de keepster, Morgan miste de kans om Emma op 3-1 te zetten in de 38e minuut kreeg Emma wederom een corner, via Britt kwam de bal dit keer op de paal terecht, Emma wist via de rebound helaas niet de 3-1 te maken.

Vanaf de 40e minuut kwam DVVC meer aan de bal en begonnen zij de overhand te nemen, hierdoor kwamen zij in de 45e minuut met een aanval uit op een kansrijke positie om met 2-2 de rust in te gaan, echter was daar Laura Boers die met haar voet de gelijkmaker kon voorkomen, waardoor Emma met 2-1 de kleedkamer opzocht. De gezichten van Otto en Tonnie waren vrij gespannen. Met één doelpunt verschil waren de dames nog alles van zeker op een overwinning, tijd voor een peptalk.

De dames begonnen aan de 2e helft. Het was duidelijk dat iedereen had aangegeven dat het beter en scherp moest zijn in de 2e helft. In de 49e minuut kwam Emma via een goede aanval langs de verdediging, de verdedigster hield vast en Emma kreeg een penalty. Er was wat onduidelijkheid wie hem zou nemen. Ashley ging achter de bal staan en kreeg de kans om Emma op 3-1 te zetten, echter kwam dat moment iets te vroeg voor Ashley en nam de penalty verkeerd, de keepster kon zonder enige moeite de bal uit het doel houden. Emma was scherp en liet zich niet kennen.
In de 53e minuut kreeg Britt de bal via een onderschepping op het middenveld. Zij zag Ashley vrijlopen en bediende haar met een mooie steekpass. Ashley koos ervoor om in één keer uit te halen en schoot voorlangs. Het lukte Emma maar niet om de voorsprong te vergroten, in de 57e minuut kwam Fay na een mooie solo één op één met de keepster, die op haar beurt het schot van Fay uit het doel kon halen.

DVVC kreeg hoop na de gemiste kansen en zette aan, in de 60e minuut kwamen zij via een opbouw van achteruit rond de 16 uit, Emma was iets te scherp en maakte rond hun eigen 16 de overtreding wat leidde tot een vrije trap voor DVVC. De nummer 15 ging achter de bal staan en probeerde het in één keer. Wederom liet Laura zien een geweldige keepster te zijn. Andries Jonker heeft geen idee wat die momenteel misloopt. Het thuispubliek stond met samengeknepen billen te kijken hoe DVVC meer aan de bal kwam en er een gelijkmaker zat aan te komen.
Emma probeerde op te bouwen en kregen in de 65e minuut een vrije trap. Niamh van Slooten (jaja de dochter van) stond op 30m van het doel. Het thuispubliek schreeuwde dat zij voor eigen succes moest gaan. Niamh keek om zich heen en probeerde het. Vrijwel uit stand kreeg Niamh het voor elkaar om vanaf 30m de bal in de kruising te schieten. De keepster was kansloos. De Emoties bij het publiek liepen hoog op, zowel op het veld als bij het publiek. Volgens onze analist en club scheidsrechter Dinky, was dit een schoolvoorbeeld van een Braziliaanse trap.

DVVC probeerde om na de 3-1 snel met een tegentreffer te komen, echter liet Laura Boers dat niet toe. De wedstrijd lijkte te eindigen in een 3-1 overwinning, echter kreeg Emma nog een corner in de 90e minuut. Beyza kreeg de bal via de corner bij de 1e paal en waar Fay goed positie had gekozen, met een goede kopbal lukte haar het om DVVC met 4-1 terug naar Dongen te sturen.

Emma VR1 staan op dit moment op de 1e plaats met 12 punten met een doelsaldo van +17.

Volgende week is er helaas geen wedstrijd voor de dames. Op 05-11-2022 wacht de derby tegen Dubbeldam VR1, de wedstrijd is om 14:45 uit tegen Dubbeldam. Wij hopen dat jullie de dames in deze derby zullen komen aanmoedigen.

Ik wens iedereen een goed weekend toe en hopelijk tot 05-11-2022.

Klik op SC Emma voor de laatste artikelen over de club.