SC Emma geeft overwinning uit handen tegen VV Zigo

0
159

Op een waterkoude zondagmiddag moest SC Emma aantreden in Tilburg tegen ZIGO. Een voor ons totaal onbekende tegenstander waar nog nooit tegen gespeeld is.

De manschappen van Roy de Bruin kwamen sterk uit de startblokken en stonden na een minuut of 20 op een verdiende 0-2 voorsprong door goals van Jesse Harris en Shendro Cristina. Bij de eerste de bal tussen de palen van ZIGO scoorde de handige voorhoede de aansluittreffer 1-2. In dezelfde minuut wist Enes Ak de marge weer op 2 doelpunten te zetten 1-3. Dit was tevens de ruststand.

Wat er in de rust is gebeurd weten we niet maar in de 2e helft een heel ander Emma. Nadat SC Emma eerst nog enkele grote kansen op 1-4 gemist te hebben scoorde ZIGO de 2-3. Na deze goal zakte het team als een plumpudding in elkaar. Elke bal die ZIGO naar voren schoot leverde een kans op en we mochten in onze handen knijpen dat het halverwege de 2e helft slechts 3-3 stond. Elk duel werd verloren, geen pass kwam meer aan en in tegenstelling tot vorige week werd er niet voor elke meter geknokt.

Na enkele omzettingen stond het iets beter en wist de net ingevallen Johan Versluis op schitterende wijze de 3-4 te scoren in blessuretijd. Waar iedereen dacht dat SC Emma de 3 punten binnen zal halen gebeurde toch nog het onmogelijke. Na de aftrap wist ZIGO toch nog de gelijkmaker te scoren. De was ook gelijk de eindstand.

Respect voor de supporters die deze slechtste wedstrijd van het seizoen bezocht hebben en tot het bittere einde langs de lijn bleven staan.