SC Emma door gemakzucht onderuit tegen hekkensluiter

Het in de derde klasse van het zondagvoetbal debuterende SC Emma kent kennelijk grote moeite met de kleintjes in het klassement. Vanmiddag werd thuis met 2-3 verloor van het Ulvenhoutse UVV’40 dat bij de aftrap nog te boek stond als de rode-lantaarn-drager.

Emma handelde te gemakzuchtig, leek het duel met de vingers in de neus met de volle buit te kunnen afsluiten. Een fatale instelling bleek voornamelijk na rust toen de gasten uit Ulvenhout wel strijdlust lieten zien en zo de 2-1 achterstand bij rust niet onverdiend omklapten naar een 2-3 triomf.

Emma’s trainer Roy de Bruin spuwt doorgaans verbaal vuur bij een tegenslag niet. Deze middag zat hij na afloop wat beteuterd in de massagekamer te analyseren en vooral na te denken. Hij hoefde zich deze keer niet in krachttermen af te reageren, het mankement bij Emma was vanmiddag met name in het tweede bedrijf overduidelijk. “Het was vanmiddag schandalig slecht. Er zat geen beleving in. Het blijft een kwestie van de juiste mentale instelling. Die was op drie, vier jongens na ver te zoeken”.

Ook bij vrijwel alle Emma-spelers stonden de gezichten na afloop op half zeven. De oren waren gespitst, maar de meeste monden bleven gesloten. Doorgaans symptomen van schaamte. Toch had het allemaal anders kunnen verlopen indien op slag van rust Michel van Pelt zijn ploeg vanaf de penaltystip naar een 3-1 voorsprong had geschoten. Michel koos de zelfde hoek als bij zijn eerdere, wel benutte strafschop. De intuïtie van de UVV-doelman bleek perfect. De keeper die de strafschop zelf had veroorzaakt door die in scoringspositie gebrachte Rowdy Nijenhuis onderuit te trekken, koos de goede hoek en solliciteerde zo naar de titel man of the match.

SC Emma kende een uitstekende ouverture van het duel. Al na twaalf minuten stond de 1-0 op het bord nadat Enes Ak de bal alert binnenkopte uit een hoekschop van Michel van Pelt. De openingsgoal bleek evenwel voor de thuisploeg niet dé inspiratie om de laag geklasseerde tegenstander definitief kansloos te maken. Gemakzucht kreeg de overhand met slordigheden en foutieve, te frivole inschattingen als gevolg. UVV profiteerde prompt met een fraai afstandsschot: 1-1. Even leek Emma op te veren. Bryan Stiegelis werd net binnen de zestien onderuit geschoffeld. Waarna Michel van Pelt de terecht toegekende strafschop probleemloos verzilverde voor de 2-1. Dat Michel zo’n tien minuten later een nieuwe terechte penalty niet benutte bleek achteraf een dure misser.

In het tweede bedrijf gaf UVV’40 de thuisploeg een lesje voorbeeldige inzet en vastberadenheid. Het resulteerde in het slotkwart van het duel in twee treffers voor de volhardende bezoekers waarvan de laatste zo’n zeven minuten voor tijd. En zo won UVV’40 op mentale kracht verdiend met 2-3. Mede omdat bij Emma structuur en zuiverheid in de aanvalspogingen ontbraken. UVV wakkerde dat nog aan door irritatie op te wekken bij de thuisploeg, ook een strategie. Late wissels (Maciek Dziedzic en Shendro Cristina) konden het tij niet meer keren. Emma bofte in de slotfase dat het niet met tien man kwam te staan toen de scheidsrechter een gevalletje rode kaart over het hoofd zag.
Voor Roy de Bruin en zijn manschappen is nu de winterstop aangebroken. Een mooie periode voor bezinning, bijstelling en aanpassing.

Opstelling SC Emma: Tom van der Leer, Randy van Eden, Thomas Vigelius, Johan Versluis, Jesse Harris, Rowdy Nijenhuis, Maikel Steenbakker, Lowell Barends, Enes Ak, Michel van Pelt, Bryan Stiegelis. Wissels: Roy Witter, Mzaciek Dziedzic, Shendro Cristina, Coen Cleef, Melvin Jansen.

Bron tekst en foto: SC Emma (Fred van Dongen)

Lees hier een ander artikel over SC Emma.
Meer informatie over SC Emma vindt u hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.