Sandee wil met Groene Ster een topseizoen draaien

0
183

Zaalvoetbalvereniging Groene Ster Vlissingen bereikte het afgelopen seizoen de landelijke KNVB bekerfinale. Dit was een unicum voor de Vlissingse eredivisionist. Voor allrounder Salim Sandee was de finale één van de hoogtepunten uit zijn huidige loopbaan. “Voor mij was de deze eindstrijd tegen FC Eindhoven een persoonlijk succes.”

De inmiddels 28-jarige Salim Sandee begon zijn zaalvoetballoopbaan in Goes. “Ik heb vier seizoenen in dienst van FM Sranang gespeeld, toen nog uitkomend in de Topklasse. Na dat avontuur ben ik benaderd door Groene Ster en heb er eigenlijk geen seconde over getwijfeld. Ik voetbal met veel plezier bij deze warme familiaire vereniging. Bij thuiswedstrijden in ons eigen Baskensburg is het iedere keer weer genieten. We worden gesteund door een fl ink aantal supporters.”

De 28-jarige fl ankspeler is inmiddels niet meer weg te denken uit de hoofdmacht van Groene Ster en is ambitieus. “Ik wil mij de komende jaren verder blijven ontwikkelen als zaalvoetballer. Mijn persoonlijke doelstellingen zijn productiever worden (met assists of goals) en tactisch sterker worden om zo belangrijk te zijn voor het team. Daarnaast wil ik sterker worden met bepaalde looplijnen en in standaardsituaties.”

Groene Ster kende vorig seizoen een sterk jaar en hoopt ook deze jaargang een goed jaar te kunnen draaien. “Ik verwacht dat we dit seizoen moeten wennen aan een nieuwe spelersgroep en trainer. Er trainen veel jonge spelers mee en de nieuwe trainer heeft een andere manier van werken dan de voorgaande trainers. Daarom is het lastig om een concreet doel te stellen. Persoonlijk zou ik graag de play-offs voor het landskampioenschap willen halen. “

Dit seizoen moet de ploeg het van het collectief hebben. “De sterkhouders van dit Groene Ster bestaan in mijn ogen uit meerdere spelers. Mourad Azzanagui, Hoessein Bouzambou, Hicham El Kaddouri en Achraf Laabich zullen de kar moeten trekken. Ik verwacht dit seizoen veel van Mourad. Hij is nu één van de meer ervaren spelers en is al enkele seizoenen heel stabiel. De komende jaren verwacht ik dat zijn broertje Nabil nog een stap hoger kan gaan maken. “

Sandee heeft in de loop der jaren met een aantal goede zaalvoetballers mogen spelen en onder verschillende trainers mogen werken. “De beste spelers met wie ik samen heb gespeeld, zijn denk ik Khalid El Hattach en Said Bouzambou. De huidige trainer, Youssef El Badey, is denk ik de meest complete trainer. Hij is tactisch sterk, geeft goede trainingen en is sterk in de omgang met de spelersgroep.”

De 28-jarige Sandee heeft een druk voetballeven. Zo is hij naast speler van Groene Ster Vlissingen ook nog speler van SSV’65. “Het combineren van zaalvoetbal en veldvoetbal is niet gemakkelijk. Vooral in de voorbereiding was het voor mij goed plannen. Mijn trainer op het veld, Pim Bruins, heeft zelf ook in de zaal gespeeld en heeft aangegeven dat af en toe rust houden belangrijk is. Gelukkig is dit mogelijk bij SSV’65. Uiteraard zou een zondagclub beter zijn, gezien de extra dag rust, maar vooralsnog gaat het prima.”

Foto: Paul ten Hacken

Wil je meer informatie over de zaalvoetbalvereniging Groene Ster? Klik hier.