Saffignani schiet Papendrecht naar finale nacompetitie

0
163

Door een doelpunt van Djerrel Saffignani in de blessuretijd van de verlenging heeft Papendrecht op zaterdag 8 juni Geinoord Nieuwegein in de tweede ronde van de nacompetitie met 2-1 verslagen. Hierdoor hebben de Slobbengorsbewoners de finale bereikt van de nacompetitie.

Net als een week terug stond Papendrecht op het eigen sportcomplex binnen een minuut op achterstand. Sem van Swieten opende de score na balverlies in de opbouw van Papendrecht. In tegenstelling tot vorige zaterdag trok Papendrecht dit snel recht. De prima spelende Jay Luciano tekende voor de gelijkmaker. Hij kon na een uitstekende steekbal alleen richting Geinoord-doelman Pascal Florie, die hem nog naar de buitenkant dreef, maar met een fraai diagonaal schot bracht Luciano de stand op 1-1.

Papendrecht was veruit de betere ploeg en kreeg genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Michael van Rooijen zag zijn kopbal van dichtbij net overgaan. Justin Beemsterboer kon alleen richting het Geinoord goal, maar het lukte ook hem niet om Pascal Florie te passeren. Een kopbal van Djerrel Saffignani verdween vlak voor de rust over het doel. Geinoord liet zich na de openingstreffer bijna niet meer zien voor het doel van Timo Kurpershoek.

Na de rust kwam Geinoord wat meer in het stuk voor. Papendrecht bleef echter het gevaarlijkste elftal, maar het lukte de thuisploeg in de tweede helft niet om de kansen te verzilveren. Of de schoten waren te onzuiver of de bal viel net niet goed. Nadat de ingevallen Mitch Dunne na een zware overtreding op Michael van Rooijen door scheidsrechter Eddy van Yren de rode kaart voorgehouden kreeg, groeven de gasten zich nog verder in. Geinoord hield stand en de verlenging was een feit.

In de verlenging had Geinoord maar één doel en dat was het halen van de strafschoppenserie. Papendrecht bleef maar op jacht gaan naar een treffer, maar ook in de eerste helft van de verlenging kwam de ploeg van Johan Sturrus niet tot scoren, ondanks kansen voor Jearlon Martina, Justin Beemsterboer en Jay Luciano. Ook in de tweede helft van de verlenging kreeg Papendrecht diverse kansen. De grootste was voor Justin Beemsterboer. In de 120e minuut schoot hij echter een harde voorzet van Jay Luciano van dichtbij over het lege doel.

Op het moment dat de vele toeschouwers zich gingen opmaken voor de strafschoppenserie, viel alsnog de bevrijdende treffer voor Papendrecht. Vlak na de start van de blessuretijd werd de bal in de zestien gebracht, waar die precies voor de voeten van Djerrel Saffignani viel. Zijn schot verdween tergend langzaam tegen het net bij de verre hoek, waarna de emoties losbarstten bij de complete selectie. Een ongelofelijke ontknoping van een bloedstollende wedstrijd.

Op zaterdag 15 juni mag Papendrecht vanaf 14.30 uur met NSVV uitmaken, wie volgend seizoen uitkomt in de eerste klasse. De finale van de nacompetitie vindt plaats bij VV Heerjansdam, op sportpark De Molenwei, Molenwei 1 in Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht).