S.V. Capelle en NEO’25 spelen gelijk: 1-1

159
SV Capelle

S.V. Capelle speelde zaterdag op het Mandemakers Sportpark de derby tegen NEO’25.

Eerste helft

In de openingsfase enkele kansen voor beide doelen, waarbij Capelle een grote kans kreeg via Ferry Caron. Deze zag zijn inzet van dichtbij gepakt worden door de NEO’25 doelman. In de 37e minuut was het NEO’25 dat op voorsprong kwam. Een handsbal van Capelle in de eigen 16 meter werd bestraft met een penalty en deze werd ingeschoten door Noah van Caem: 0-1.

Tweede helft

Na de rust was Daryll-Lee Maasland twee keer gevaarlijk namens S.V. Capelle, maar beide keren ging zijn schot net naast het NEO’25 doel. Halverwege de tweede helft een gevaarlijk afstandsschot van NEO’25 dat goed gepakt werd door Capelle invalkeeper Kaj Hommel. In de 72e minuut een aanval van Capelle, waarbij Quinten van Caem aflegde op Ferry Caron. De laatste werkte van achter zijn standbeen van dichtbij de bal in het NEO’25 doel en dus 1-1. In de slotfase was S.V. Capelle nog dichtbij de overwinning, maar Tygo de Jong zag zijn treffer terecht afgekeurd worden vanwege buitenspel. Het bleef bij 1-1 en mede door de nederlaag van concurrent PCP deed S.V. Capelle goede zaken en verstevigde het de veilige 6e plaats in 4F.