RWB houdt eindelijk een keer de nul

0
69

Geen tegengoal toestaan in een competitiewedstrijd, dat was RWB dit seizoen nog niet gelukt. Dat dit uitgerekend de vaste tweede elftal keeper Cas Wirken zou gaan lukken was niet echt een verrassing, vorige week uit bij Baardwijk liet hij namelijk al zien dat het goed zit met zijn vorm. Door afwezigheid van de twee vaste eerste elftal keepers stond dus ook deze week Cas Wirken in het doel en leverde hij ook nu weer een gedegen partij keeperswerk af.

Zondagmorgen was het de vraag of de wedstrijd RWB – Waspik wel of niet door zou gaan. RWB wilde graag voetballen want wat is een beter medicijn dan winnen van Waspik om de deceptie van de week ervoor tegen Baardwijk van zich af te schudden. Scheidsrechter Stefan van Westing die de uiteindelijke beslissing nam en het groene licht gaf om de wedstrijd door te laten gaan floot vervolgens een prima wedstrijd. Om het veld niet extra te belasten werd de voorwedstrijd tussen de pupillen van Waspik en RWB op een bijveld gespeeld, uiteraard mochten de pupillen inclusief de jeuugdscheidsrechter met  de vlaggendragers van de clubs het veld op.

Het niet al te beste veld zorgde er mede voor dat goed voetbal moeilijk was. Na een half uurtje spelen opende Justin van der Sanden de score voor RWB, een terugspeelbal van Waspik werd door hem opgepikt en door hem omgezet in een 1-0 voorsprong. Met hard werken, en zoals gemeld goed keeperswerk van Cas Wirken, werd de voorsprong behouden en kon RWB de tweede helft starten met een 1-0 voorsprong. Waspik kwam uit de rust met de intentie om zo snel mogelijk de achterstand goed te maken maar RWB had de zaakjes verdedigend aardig onder controle en gaf in deze periode weinig kansen weg. Toen 10 minuten voor tijd Justin van der Sanden op rechts de ingevallen JO19-1 speler Bram van Iersel op links aanspeelde bedacht die zich geen moment en schoot in een keer de voorsprong naar 2-0. Waspik bleef de laatste 10 minuten in een beter resultaat geloven en kreeg ook nog wat vrije trappen op een gevaarlijke afstand, een goal toestaan deed RWB echter niet waardoor de zege gevierd kon worden.

Volgende week, zondag 16 december staat voor RWB de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Ook deze keer wordt dit een derby, nu uit bij DESK uit Kaatsheuvel. DESK staat inmiddels dik bovenaan in de 3e klasse B, één puntje pakken zou dus mooi zijn, winst zo net voordat de winterstop begint een ware sensatie.