RWB en NEO’25 maken er mooie derby van

0
212
NEO'25 - RWB

Net als eerder in het seizoen speelden RWB en NEO’25 zaterdag 2 maart gelijk. Deze keer werd het, in een drukbezochte vermakelijke derby, 2-2. NEO’25 moest twee keer in de achtervolging om een punt te pakken, en nog meer om ervoor te zorgen dat RWB de punten niet mee naar huis zou nemen.

Door de 2-2 blijft NEO’25 met nog 8 wedstrijden te spelen de koploper en blijft het verschil met RWB 2 punten. Na de wedstrijd waren beide team het erover eens dat met de uitslag 2-2 wel te leven valt. De grote winnaar waren de toeschouwers die genoten hadden van een mooie spannende en intensieve derby.

Al vanaf de aftrap gebeurde er van alles, na een kwartier had NEO’25 al twee keer de paal geraakt en kreeg RWB net buiten de 16 meter een vrije trap. Door de slecht opgestelde muur was het voor specialist Kevin Remie gemakkelijk om de bal in de hoek tegen de touwen te werken. NEO’25 kwam echter alweer snel terug in de wedstrijd doordat scheidsrechter Bert Aartsen tot verrassing van iedereen de bal, na een schouderduw bij de achterlijn, wel heel gemakkelijk op de stip legde.

De door Noah van Caem genomen penalty was onhoudbaar voor keeper Thijs Fleming waardoor de stand met 1-1 weer gelijk was. Na rust was het spelbeeld hetzelfde als voor rust en legden beide ploegen aantrekkelijk voetbal op de mat. Na een uurtje voetballen was het Owen Kogels die attent reageerde op een dieptepass en de bal over de uitkomende keeper Kevin Akkermans wipte.

NEO’25 ging wisselen om meer aanvalskracht in te zetten wat een kwartier voor tijd resultaat opleverde. Een afgeslagen bal kwam net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Noah van Caem die de bal in het doel ramde. 10 Minuten voor tijd kwam RWB met 10 man te staan doordat Jon van de Kamp zijn tweede gele kaart kreeg. Verdedigend moest RWB alle zeilen bij zetten maar gaf geen doelpunten meer weg. Even dacht NEO’25 nog de overwinning naar zich toe te trekken, maar op de doellijn stond nog een speler van
NEO’25 buiten spel. Maar goed ook, want het 2-2 gelijk spel was een goede afspiegeling van deze mooie derby.

Volgende week speelt NEO’25 wederom een derby maar dan tegen plaatsgenoot SSC’55. RWB speelt thuis tegen RFC. Er van uit gaande dat RFC dinsdag 5 maart wint van laagvlieger UVV’40 gaat de wedstrijd van zaterdag 9 maart tussen RWB en RFC om wie de tweede periode pakt.

Klik op RWB voor meer informatie over de club.
Klik op RWB voor meer artikelen over de club.