RWB Biljarttoernooi ondanks corona weer goed verlopen.

0
77

Door coronamaatregelen kon het RWB biljarttoernooi 2020-2021, mede door de verplichte kantinesluiting, niet doorgaan.

mandemakers banner Op 8 september 2021 begonnen we daarom met goede hoop en frisse moed aan ons 12e toernooi. Dit verliep vlekkeloos totdat we begin december, net toen de eerste ronde was afgewerkt, weer te maken kregen met corona en de kantine tot half februari weer op slot ging.

Toen we op 23 februari weer mochten, was het een kwestie van nieuwe datums invullen op het reeds klaarliggende programma van de 2e ronde en konden we ons toernooi hervatten.

Het enige probleem was nu nog om op tijd klaar te zijn voor de zomersluiting van de kantine in juli, maar door het organiseren van het 7 tegen 7 voetbaltoernooi door RWB bleef de kantine open tot begin juli. In 10 maanden, met een flinke onderbreking, werden er een kleine 150 partijen gespeeld, en waren we mooi op tijd klaar. Mede door de goede opkomst van de biljarters, lukte het om op 15 en 22 juni de partijen te spelen voor de plaatsen 5-6 t/m 23-24.

Op 29 juni werden de kruisfinales en finales gespeeld, met de volgende uitslagen:

A  Ties Pullens (33) – Jan Konings (26)   33 – 9
B  Dennis van Hoof (20) – Arie Roomer (29)   20 – 17

3e /4e plaats  Jan Konings (26) – Arie Roomer (29)   26 – 16
1e /2e plaats  Ties Pullens (33) – Dennis van Hoof (20)   33 – 12

Door een slechte dag van Arie, die als een van de favorieten van start ging en van Jan die ook wel hoog ingeschat werd, ontstond er een finale tussen Dennis en Ties. Door de routine van Ties (en misschien door het handschoentje dat op het laatste moment werd aangeschaft) werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Ties, die de finale in 19 beurten won.

Als er niks geks gebeurt gaat de biljartclub van RWB op 7 september a.s. weer van start met het 13e toernooi met zoals het er nu naar uitziet een nieuwe deelnemer nl. Henk Zwart.

Johan Kuijsten wil ik bedanken voor het bijhouden van de standen op de site van RWB en het bord in de kantine, welke door veel mensen bekeken wordt.

Harrie Maas, de kantinemedewerker, bedankt voor de goede zorgen op de woensdagavond.
Rest mij nog iedereen een goede vakantie toe te wensen en tot volgend seizoen op 7 september.

Klik op RWB Waalwijk voor het laatste artikel over de club